10 vakantietips voor tijdens uw vakantie

ooktijdensuwvakantie

Voor de meesten van u komt er een welverdiende vakantieperiode aan, waarbij ontspanning, rust en genieten centraal zullen staan. Graag willen wij uw vakantiepret verhogen en hebben wij een aantal aandachtspunten voor u opgeschreven, zodat u ook bij terugkomst niet voor vervelende verassingen komt te staan.

√ Bij het afsluiten van uw woning of pand, sluit het goed af en haal overal sleutels uit de deur.

√ Sluit binnendeuren niet, dit voorkomt extra schade.

√ Laat niet zien dat u weg bent en laat uw brievenbus legen. Wanneer er geen kostbare waren in het zicht liggen, weet een inbreker ook niet of deze daadwerkelijk aanwezig zullen zijn. Zo is het dus niet zeker of de inbraak de moeite waard is.

√ Laat lampen (het liefst op verschillende tijden) aan- en  uitgaan.

√ Gebruik ook buiten verlichting bij de deuren, bijvoorbeeld met een bewegingssensor of schemerschakelaar. Een licht dat aan en uit springt en reageert op beweging vindt de inbreker minder prettig.

√ Permanent licht kan een inbreker zelfs helpen, een afrader dus.

√ Zorg ervoor dat u sociale media afgeschermd zijn voor onbekenden. Zo kunnen alleen uw relaties, familie en vrienden van uw vakantiekiekjes genieten.

√ Op uw plaats van bestemming: Bewaar uw pasjes en paspoort altijd gescheiden. Neem het liefst zo min mogelijk waardepapieren mee, vooral op plaatsen waar het druk is.

√ Neemt u toch waardepapieren of uw smartphone mee: Berg ze veilig op.

√ Noteer noodnummers voor als er toch iets mocht gebeuren. Zo kunt u snel een nieuw (tijdelijk) paspoort aanvragen en uw bankrekening of telefoon laten blokkeren.

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief