Alarm voor ouderen

De vergrijzing is een steeds groter wordend onderwerp van discussie in Nederland. In 2012 bedroeg het aantal 65-plussers nog 2,7 miljoen. In 2041 zal dit aantal gegroeid zijn naar 4,7 miljoen mensen. Dit aantal zal ongeveer gelijk blijven tot het jaar 2060. In 2041 is iets meer dan een kwart (26%) van de bevolking 65 jaar of ouder. Een derde hiervan is zelfs de 80 al gepasseerd.

Parallel aan de toename van het aantal ouderen veranderd het beeld van ‘de nieuwe oudere’. Ouderen zijn mondiger, vitaler en vooral fitter dan voorheen. De tachtiger van nu is de zeventiger van vroeger. Daarnaast wil ‘de nieuwe oudere’ meer zelf bepalen en minder afhankelijk zijn.

U maakt zich misschien zorgen over hoe het met uw (schoon)ouder(s) gaat als zij op het punt komen waarbij hij/zij misschien hulp kan gebruiken maar niet naar bijvoorbeeld een bejaardenhuis wil. Zelf kunt u niet altijd aanwezig zijn om een oogje in het zeil te houden. Wat als hij/zij valt en zelf niet om hulp kan roepen. Wat als hij/zij onwel wordt, hoe lang duurt het voordat iemand gevonden wordt? Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw (schoon)ouder(s) langer kunnen genieten van hun eigen huis en omgeving zonder daardoor het risico te lopen dat hen iets overkomt en niemand gealarmeerd wordt?

De oplossing

U en de drager van het alarm voor ouderen hoeft zich geen zorgen meer te maken. Wanneer de drager het kleine apparaatje te allen tijde bij zich heeft ‘voelt’ het apparaat wanneer iemand valt of langere tijd inactief is. Deze stuurt een noodsignaal en wanneer er niet direct gereageerd wordt, worden hulpdiensten ingeschakeld door de directe verbinding met onze 24/7 bezette servicecentrale. Ook zit er een paniekknop op, in geval van acute nood.

De precieze positiebepaling zorgt ervoor dat een zeer accurate positie bepaald kan worden. Zelfs binnen in een groot gebouw kan de verdieping en exacte locatie bepaald worden.

De voordelen

  • De drager kan ten allen tijde zelf alarm slaan.
  • Wanneer de drager onwel wordt ‘voelt’ het apparaat dit en slaat zelf alarm.
  • Hulp wordt direct ingeschakeld.
  • Het risico dat iemand langere tijd op de grond daalt enorm. Hierdoor nemen complicaties als doorliggen, uitdroging of zelfs overlijden sterk af.
  • Het geeft zowel mantelzorgers als de drager een geruststellend gevoel dat er in geval van nood direct hulp ingeschakeld wordt.

De alarmknop voor ouderen werkt op basis van een abonnement. Hierin zijn veel mogelijkheden die wij graag in een persoonlijk gesprek verder met u doornemen. Neemt u voor vragen gerust contact met ons op via 088 434 99 04 of mail ons via info@rjsafety-security.nl

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief