Alarmknop voor ouderen

We kunnen er niet langer omheen, de vergrijzing. Was in 2012 het aantal 65-plussers nog 2,7 miljoen, dit aantal zal groeien naar een hoogtepunt van 4,7 miljoen in 2041.
Tegelijkertijd met de toename van het aantal ouderen, lijkt het beeld van ‘de oudere’ te veranderen. Ouderen zijn  vitaler, fitter en mondiger dan vroeger. De ‘gevoelsleeftijd’ is aan het dalen. De tachtiger van nu is de zeventiger van vroeger. De ‘nieuwe oudere’ wil meer zelf bepalen.

De ‘nieuwe ouderen’ wil bijvoorbeeld langer zelfstandig wonen. Als mantelzorger maakt u zich zorgen over het welzijn van degene voor wie u zorgt. Wat als ze valt en niet in staat is om hulp in te roepen? Wat als het enkele uren duurt voordat iemand in de gaten heeft dat er iets aan de hand is?
Hoe kunt u er nu voor zorgen dat u zelf of uw (schoon)ouder(s) langer zelfstandig kunnen wonen zonder daardoor hun vrijheid te verliezen en het u en de verzorgde toch een gevoel van veiligheid te geven?

De oplossing
De alarmknop voor ouderen is een klein handzaam apparaatje dat iemand te allen tijde bij zich heeft. Het apparaat is slim geprogrammeerd en ‘voelt’ wanneer iemand valt of langere tijd inactief is. Ook zit er een paniekknop op voor wanneer acute hulp noodzakelijk is. Een directe verbinding met onze 24/7 bezette servicecentrale zorgt ervoor dat hulp snel onderweg is.
De precieze positiebepaling zorgt ervoor dat een zeer accurate positie bepaald kan worden. Zelfs binnen in een groot gebouw kan de verdieping en exacte locatie bepaald worden.

De voordelen

  • De drager kan ten allen tijde zelf alarm slaan.
  • Wanneer de drager onwel wordt ‘voelt’ het apparaat dit en slaat zelf alarm.
  • Hulp wordt direct ingeschakeld.
  • Het risico dat iemand langere tijd op de grond daalt enorm. Hierdoor nemen complicaties als doorliggen, uitdroging of zelfs overlijden sterk af.
  • Het geeft zowel mantelzorgers als de drager een geruststellend gevoel dat er in geval van nood direct hulp ingeschakeld wordt.

De alarmknop voor ouderen werkt op basis van een abonnement. Hierin zijn veel mogelijkheden die wij graag in een persoonlijk gesprek verder met u doornemen. Neemt u voor vragen gerust contact met ons op via 088 434 99 04 of mail ons via info@rjsafety-security.nl

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief