Camerabeveiliging

Camerabeveiliging voor al uw toepassingen

Video Surveillance

Achteraf op uw camerasysteem terugkijken hoe uw bedrijfspand of woning is leeggehaald? Niet bij klanten van RJ Safety & Security!

RJ Safety & Security beschikt over een KIWA gecertificeerde Monitoring Operations Center (MOC) waar real time beelden worden uitgekeken op camerasystemen van onze opdrachtgevers.

Samen met uw installateur en de adviseur van RJ Safety & Security omschrijven we in een protocol wat voor u ongewenst gedrag is op en rondom uw terrein. Via instellingen op uw systeem stelt uw installateur een triggering  in op uw camerasysteem, dat houd in dat uw camerasysteem beelden gaat transporteren naar het MOC van RJ Safety & Security. Na vaststelling van een ongewenste situatie stuurt de centralist de mobiele surveillance aan. Zo nodig alarmeert hij hulpdiensten als brandweer, ambulance en politie. Onze gecertificeerde centralisten kunnen 24 uur per dag, zeven dagen per week, actie gestuurd of op gewenste tijdstippen uw videobeelden uitkijken.

DSC00735-001

De belangrijkste functie van het Monitoring Operations Center is om te voorkomen dat er een alarmsituatie ontstaat.  Het voorkomen van een inbraak of diefstal in plaats van achteraf constateren. Dit wordt mogelijk gemaakt door intelligente camera’s in combinatie met een intelligent softwareplatform welke de video centralist gebruikt.

Op deze wijze controleren onze centralisten op een effectieve manier (kantoor)gebouwen, bedrijfsterreinen, bouwplaatsen, woonhuizen en winkels.

Dag van de BHV-er

De MOC biedt mogelijkheden van groot tot klein. Dit varieert van het uitlezen van beelden van één camera tot een compleet bedrijventerrein met meer dan 100 camera’s. Ook digitale surveillancerondes behoren tot de mogelijkheid.

Het inzetten van camera’s ten behoeve van veiligheid en beveiliging wordt steeds intensiever toegepast. Naast de preventieve waarde van cameratoezicht, maakt efficiënte toepassing het ook mogelijk om proactief te acteren op verdachte en/of bedreigende situaties, een ontwikkeling die inmiddels steeds vaker zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid en de politie wordt toegepast. Zo worden camera’s steeds vaker ingezet als extra schil om uw terrein of eigendommen te beveiligen.

Kenteken camera’s

RJ Safety & Security heeft een unieke samenwerking met de politie als het gaat om kentekenregistratie. Vanuit onze Monitoring Operations Center kan bij een verdacht voertuig het kenteken herkenbaar in beeld worden gebracht.

Het kenteken kan rechtstreeks worden ingevoerd in de database van de Politie, en eventuele verdachte voertuigen worden op een snelle manier herkend worden. Door de samenwerking met onze mobiele surveillance en het rechtstreeks contact met de politie kan een eventueel misdrijf op voorhand worden voorkomen.

Live View

Live View is een samenwerkingsverband tussen particuliere alarmcentrales, gecertificeerde toezichtcentrales en de politie.

Live View is een concept welke het mogelijk maakt dat de meldkamer van de politie, via een particuliere alarmcentrale of toezichtcentrale, de gelegenheid krijgt tijdens een incident rechtstreeks mee te kijken met uw camerabeelden. Toepassingsvoorbeelden zijn o.a. winkelcentra, een bedrijventerrein of individuele ondernemers.

In geval van een alarm bekijkt de centralist de beelden om de situatie ter plaatse te beoordelen. Wanneer de centralist daadwerkelijke calamiteiten constateert, zet hij de beelden rechtstreeks door naar de politiemeldkamer. Hierdoor kijkt de politie real time mee met de beelden en kan snel anticiperen op bijzonderheden, zoals bijvoorbeeld het signalement van de daders, vluchtroutes en eventueel wapengebruik.

Daarnaast neemt het aantal keren dat de politie uitrukt voor een nodeloos alarm verder af, doordat de melding eerst is geverifieerd door onze Monitoring Operations Center. Winkeliers en bedrijven zijn zeer te spreken over Live View. Het geeft hen een geruststellend gevoel dat bij onraad de politie direct zicht krijgt op wat er zich afspeelt en hier gericht actie op kan ondernemen en geen onnodige uitruk meer hoeft te doen.

De privacy van de gebruiker  wordt gewaarborgd doordat Live View alleen wordt gebruikt wanneer er een incident plaats vindt. Pas dan worden de camerabeelden door de centralist doorgezet naar de politiemeldkamer en kan de politie meekijken.

Wilt u weten of uw systeem geschikt is voor aansluiting op Live View?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, tijdens kantooruren op telefoonnummer 088-4349904 of via onderstaand contactformulier.

Contactformulier

Overige links:

Politiebrochure LiveView

Brochure “Slim Bekeken” camerabewaking op maat

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief