Conflictbeheersing

Vaak gaat het om kleine conflicten, maar soms worden ze zo groot dat ze het leven lam leggen. Helaas worden conflicten vaak niet uitgesproken, slepen ze onnodig voort of escaleren ze zelfs. Oplossen is beter dan genezen. In ons Hightech trainingscentrum met receptie- en baliefaciliteiten hebben wij de mogelijkheid levensecht en praktijkgericht te trainen. Onze docenten leren u hoe u moet omgaan met conflicten, bijvoorbeeld ruzies op de werkvloer.

Inhoud van de training Conflictbeheersing

Conflictbeheersing houdt in: grenzen stellen, leren observeren, de-escalerend optreden en pas in het uiterste geval op gepaste wijze overgaan tot fysieke actie. Dit is ook wat cursisten bijgebracht wordt tijdens deze training. De cursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte waarin diverse oefeningen voor het omgaan met conflicten worden doorgenomen en levensechte situaties worden gesimuleerd. De exacte inhoud van deze cursus kan op uw wensen en uw werkveld worden afgestemd. Wij bieden onder andere branche-specifieke cursussen in conflictbeheersing, gericht op onder andere de zorgsector, woningcorporaties, tankstations en detailhandel.

Tijdens de training worden onder andere de volgende onderdelen behandeld:

  • Handhaving tijdens agressieve situaties;
  • Herkenning en hantering van eigen agressie;
  • Omgaan met agressie en ombuiging in neutrale situatie;
  • Omgaan met agressie tussen derden (agressie tussen andere personen);
  • Zelfverzekerd en effectief optreden tegen/tussen agressieve personen.

Bij een branche specifieke training gaan wij uit van 12 personen.

 Duur van de training Conflictbeheersing

De cursus bestaat uit 1 cursusdag van 8 uur inclusief een pauze van 1 uur, waarin gebruik gemaakt kan worden van een uitgebreide lunch.

Tijden:

  • Ochtend van 09:00 – 12:00 uur*
  • Middag van 13:00 – 17:00 uur*

* Naar wens te bepalen. Wij bieden de mogelijkheid voor een avondtraining.

Wilt u meer weten over het volgen van een conflict training bij RJ, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Eén van onze medewerkers vertelt u graag meer over de mogelijkheden.

← Terug naar het opleidingenoverzicht, klik hier.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief