Hoe bevalt dat nou, het ´nieuwe trainen´?

Trainen en opleiden ten tijde van een wereldwijde pandemie waarbij afstand houden noodzakelijk is.. Sinds maart 2020 is de wereld in de ban van COVID-19. Langzamerhand worden de maatregelen soepeler en begint het ´normale leven´ weer op gang te komen.

Collega Arnoud Alferink (coördinator RJ Opleidingen) heeft veel werk verricht in het Opleidingscentrum van RJ Safety & Security en heeft ervoor gezorgd dat trainen vanaf 1 juni bij ons op locatie op een veilige en verantwoorde manier weer mogelijk is.

Een soepele start

De eerste trainingsdag vond plaats op dinsdag 2 juni waarbij er werd gestart met een kleine groep van 5 cursisten die een BHV-training volgden. De start verliep soepel. Maarten Kollen (commercieel manager RJ Opleidingen) en Nick van Hannen (accountmanager RJ Opleidingen) waren ook aanwezig en hebben terplekke de training gemonitord om alle voorzorgsmaatregelen te testen. Het doel was om te kijken of de cursisten binnen alle maatregelen een prettige en leerzame cursus konden bijwonen.

Ook andere trainingen zijn gemonitord in de afgelopen twee weken. Trainingen voor onder andere zorginstellingen, productieorganisaties en gemeenten, maar ook voor onze eigen medewerkers. Bij ons in het opleidingscentrum, maar ook bij opdrachtgevers op locatie.

Feedback

De cursisten gaven tevens feedback waar het team blij mee was. De volgende punten kwamen naar voren:

  • Een algemeen gevoel van veiligheid tijdens de trainingen;
  • Duidelijke instructies trainer voorafgaand aan training;
  • Duidelijke looplijnen om 1,5m afstand te waarborgen;
  • Lunch goed verzorgd in eigen lunchtasjes;
  • Voldoende veiligheidsmiddelen, zoals handschoenen en desinfectie.

Er waren twee kleine verbeterpunten die gelukkig direct opgepakt konden worden.

  • Zichtbaarheid verbeteren desinfectiezuil;
  • Meerdere maten handschoenen beschikbaar stellen.

Cursisten aan het woord

Tijs Baas

Eén van de cursisten was Tijs, op de afbeelding te zien in actie. Samen met zijn team kwam hij naar het Opleidingscentrum aan de Twekkeler Es om een BHV-cursus te volgen. Met succes. Goed gedaan team van Supportflex!

Tijs vertelt:“We hebben een erg leuke en leerzame training bij RJ Safety & Security gehad. De docenten waren top! Veel humor, maar als het moest ook serieus. Ze gaven ons het gevoel dat ze echt ´tussen´ de cursisten stonden (figuurlijk gesproken). Daarmee voel je je meer verbonden met elkaar. Totaal geen last gehad de maatregelen of in de gaten gehad dat we ons moesten aanpassen. Alles verliep heel gemakkelijk. Zo’n BHV cursus zou verplicht moeten zijn voor iedere burger!”

Pim Meijeringh

Samen met 7 collega’s heeft Pim een BHV herhalingscursus gevolgd. Wederom met succes. Goed gedaan Pim en collega’s!

Pim vertelt: “We waren de tweede groep die mocht trainen en daardoor waren er her en der nog wat kleine dingen die anders konden. De docenten waren zeer toegankelijk voor onze input en probeerden samen met ons de training vorm te geven. Dat was een positieve ervaring. Qua veiligheid was het top geregeld.”

Succesvol

We zijn zeer tevreden over het verloop van de trainingen die hebben plaatsgevonden en zijn dankbaar voor het gestelde vertrouwen van onze opdrachtgevers. We kijken met een zeer positief gevoel terug op de afgelopen weken en gaan met ditzelfde gevoel de rest van dit jaar tegemoet! – Team RJ Opleidingen.

Vragen over trainingen of het doorgeven van verbeteringen kan op maandag t/m vrijdag tussen 08:30u en 17:00u door telefonisch contact op te nemen met Nick van Hannen via 06 34 92 21 52 of 7 dagen in de week per mail via opleidingen@rjsecurity.nl.