In de pers

RTV Oost – 18 juni 2019

Drone als beveiliger op het industrieterrein, het kan maar mag niet

Drones als beveiliger op een industrieterrein of bedrijvenpark. Toekomstmuziek zou je denken? Niet in een experiment van Space53, beveiligingsbureau RJ Security en Saxion in Enschede. De drones reageren op een brandmelding, inbraakalarm of bijvoorbeeld een bewegingssensor. Technisch kan het, maar echt gebruikt worden zit er nog niet in..

Ard Heuten ziet het helemaal zitten: drones die automatisch reageren op sensoren die afgaan: “Bijvoorbeeld als ingebroken wordt, of er is brand. Als je bijvoorbeeld een alarmmelding vanaf de Marssteden hebt, dan ben je er met een auto in tien minuten. Een drone is er binnen enkele minuten.”

Lees verder

 

Hart van Nederland – 8 juni 2019

Waardetransportbedrijf biedt oplossing in strijd tegen examendiefstal

Verschillende middelbare scholen in Nederland zijn deze maand de dupe geworden van gestolen examens. Het Rythovius College in Eersel en het Stella Maris College in Meerssen werden bestolen van hun examens, doordat een PostNL-bus werd overvallen. Een waardetransportbedrijf uit Enschede wil dit in de toekomst voorkomen.

Lees verder

 

Tubantia – 8 juni 2019

RJ Safety & Security Enschede: het grootste particuliere beveiligingsbedrijf van Overijssel

https://www.tubantia.nl/enschede/rj-safety-en-security-enschede-het-grootste-particuliere-beveiligingsbedrijf-van-overijssel~a05cfd11/

 

Tubantia – 14 mei 2019

De Nachtcoach: een veilig gevoel in de zorg

Mensen die in de zorg werken, voelen zich regelmatig onveilig. Vooral in de nachtelijke uren, als de bezetting laag is. Bovendien kampt de zorg al tijden met personeelstekort en een te hoge werkdruk. RJ Safety & Security in Enschede en Almelo heeft voor beide problemen één oplossing bedacht: De Nachtcoach. Een medewerker die de veiligheid terug brengt in de zorg en tegelijk met hand- en spandiensten de werkdruk van het personeel kan verlichten.

Samen met een grote zorginstelling in Twente is een speciale opleiding ontwikkeld. ‘De Nachtcoaches in spé leren daarin niet alleen veiligheids-skills maar ook EHBO, bedrijfshulpverlening en het herkennen van gedrag binnen specifieke zorg’, legt directeur Ard Heuten uit.  De eerste Nachtcoaches zijn al aan de slag, de tweede groep is met de opleiding bezig. De eerste reacties zijn zeer positief.

Uit onderzoek van CBS/NTO kwam onlangs naar voren dat 52 % van de zorgmedewerkers te maken krijgt met ongewenst gedrag van klanten/patiënten, variërend van ongewenste seksuele aandacht tot intimidatie, geweld en pesten. In een sector waarin personeelstekort toch al een issue is kan dit nog meer uitstroom veroorzaken. Ook bewoners en patiënten voelen zich in de avond en nacht niet altijd veilig in ziekenhuizen en instellingen.

De Nachtcoach brengt veiligheid terug in de zorg. Niet als opvallende beveiliger, maar als helpende hand op de achtergrond. Als het nodig is, kan De Nachtcoach optreden. Maar hij of zij kan ook bijkomende taken uit handen nemen, zoals administratieve handelingen of facilitaire taken. Zo hebben verzorgenden meer tijd voor hun verzorgende taken en persoonlijk contact met de bewoners of patiënten. De Nachtcoachis één van de innovaties van RJ Safety & Security om de veiligheid in onze maatschappij te vergroten.

 

Persbericht – 30 april 2019

RJ Safety & Security op eigen benen

RJ Safety & Security in Enschede, ook gevestigd in Almelo, staat sinds gisteren op eigen benen. Het bedrijf maakte deel uit van de Mirari Group, maar gaat nu zelfstandig verder. Veiligheid vraagt om full focus, en met deze stap kan RJ Safety & Security zich helemaal richten op haar kerntaak: het vergroten van het veiligheidsgevoel door de juiste mix van slimme technologie en menselijke maat.

Veel mensen kennen RJ vooral als een gerenommeerd beveiligingsbedrijf, dat al 21 jaar actief is. Zichtbaar in Twente door o.a. de beveiliging bij wedstrijden van de voetbalclubs Heracles Almelo en FC Twente, de Military van Boekelo en actief voor vele grote organisaties in Twente.  Maar RJ Safety & Security doet veel meer: van 360 graden beveiligingsscans bij bedrijven om risico’s te voorkomen tot opleidingen/trainingen en cybersecurity. De nieuwste technologie wordt onder andere gebruikt om productieprocessen bij bedrijven te  monitoren. Door zelfstandig verder te gaan komt er meer ruimte voor nog meer innovatie met hulp van moderne technologie.

RJ begint ook met een nieuwe activiteit: RJ Services. Geen beveiligingsdiensten maar werkzaamheden die de werkdruk van medewerkers van klanten kunnen verlichten en het gevoel van veiligheid vergroten. Een mooi voorbeeld van zo’n nieuwe service is De Nachtcoach: een speciaal opgeleide medewerker van RJ die in de avond en nacht in gezondheidsinstellingen (niet medische) hand- en spandiensten kan verlenen en tegelijk door zijn/haar aanwezigheid het veiligheidsgevoel van medewerkers en patiënten/bewoners bevordert.

 

Tubantia – 24 februari 2019

De rek is er nog niet uit bij de Mega Carnavalsparty Albergen

Met 12.000 verkochte kaarten was de Mega Carnavalsparty dit jaar weer strak uitverkocht. Toch is er nog wel enige rek, zegt organisator Edward Morshuis. Alles dankzij een strakke organisatie.

Lees verder op tubantia.nl

694

 

INN Twente – Januari 2019

RJ Safety & Security zorgt voor integrale veiligheid

RJ_INNtwente

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief