U kunt ons 24 uur per dag bereiken:   088-434 99 04

Bedrijvenpark Bornsestraat behaalt voor 3e keer Keurmerk Veilig Ondernemen

Bedrijvenpark Bornsestraat in Almelo heeft voor de derde keer het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) behaald. Op 12 september werd het certificaat officieel uitgereikt aan burgemeester Arjen Gerritsen en bestuurslid Jan Grob van de Bedrijvenkring.

Een werkgroep met vertegenwoordigers vanuit ondernemers, gemeente, brandweer, politie en de collectieve beveiliger coördineerden de afgelopen drie jaren maatregelen op het gebied van schoon, heel en veilig. Zo was er aandacht voor bepaalde verkeerssituaties maar ook voor brandveilige opslag op private terreinen. Burgemeester Gerritsen: “De schade die het bedrijfsleven jaarlijks lijdt door onveiligheid waaronder door criminaliteit wordt door deze en andere maatregelen sterk verminderd. Ik ben er van overtuigd dat het steeds veiliger wordt als we ons als echt met elkaar organiseren.”

Begin dit jaar is er een veiligheidsenquête onder ondernemers uitgezet, zijn gegevens van de gemeente, politie en brandweer verzameld en is een schouw over de bedrijventerreinen uitgevoerd. Op basis hiervan is een nieuw actieplan opgesteld met hierin maatregelen voor de komende drie jaar. De werkgroep wil zich de komende periode inspannen om verkeersknelpunten aan te pakken en collectief cameratoezicht op de toegangswegen te realiseren. Dit plan werd op 20 juni jl. door de certificerende instantie KIWA getoetst en goed bevonden.

Bestuurslid Jan Grob: “We streven naar een leefbaar en duurzaam bedrijvenpark waar het goed toeven is voor zowel ondernemers als medewerkers. Hieraan draagt het KVO positief bij. Bovendien blijft het voor ondernemers mogelijk om met dit certificaat korting te krijgen bij meerdere verzekeraars op een aantal bedrijfsverzekeringen.”

De Bedrijvenkring is belangenbehartiger van bedrijven op bedrijvenpark Bornsestraat in Almelo. Door de krachten te bundelen zorgen de gezamenlijke bedrijven voor leefbare bedrijventerreinen. Dat kan gaan over uitstraling en veiligheid maar ook over kostenefficiency en samenwerking.

 

Schermafbeelding 2019-09-13 om 09.40.29

Op de foto v.l.n.r.: Jan Sander (Brandweer), Jeroen Huizinga (Urenco), Gertjan Mollink (Parkmanager), Jan Grob (Grob adm. & belasting adv.), Bas de Vries (gemeente), Armand Schrooten (ETC Nederland), Arjen Gerritsen (Burgemeester), Tom Konter en Patrick Keizers, (RJ Safety & Security)

Bel RJ Security Safety

(0)88 434 99 04

Copyright RJ Safety & Security

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief