U kunt ons 24 uur per dag bereiken:   088-434 99 04

De Marssteden; camera’s van RJ Safety & Security

Onderdeel van Keurmerk Veilig Ondernemen-bedrijventerreinen (KVO-b)

Op bedrijvenpark De Marssteden in Enschede wordt permanent cameratoezicht ingevoerd ter beveiliging van de bedrijven. Vijf camera’s filmen continu de gebouwen, bedrijventerreinen, openbare ruimte en de toegangswegen. De beelden worden in een controlekamer bekeken. Op het moment dat er ongewenste zaken worden gesignaleerd, wordt de beveiliging of politie er op af gestuurd. Opdrachtgever is de Stichting Beheerfonds De Marssteden. Daarin hebben ondernemers en de gemeente Enschede zitting. Het cameratoezicht voldoet aan de geldende privacy regels.

Wethouder Jeroen Hatenboer: “veiligheid is een belangrijk onderdeel voor een optimaal functionerend bedrijventerrein en een aantrekkelijk ondernemingsklimaat in Enschede. Bedrijfsleven en gemeente werken intensief samen om dit te realiseren en te handhaven. Investeringen door het bedrijfsleven in veiligheidsmaatregelen op bedrijventerreinen ondersteunen wij dan ook van harte.”

Bedrijvenpark De Marssteden is een bedrijvenlocatie van circa 55 hectare aan bedrijvenkavels aan de westkant van Enschede. Het park ligt direct aan de snelweg A35 en is daarom een aantrekkelijk doelwit voor criminelen. De ondernemers op Bedrijvenpark De Marssteden en de gemeente Enschede hechten grote waarde aan de veiligheid op De Marssteden. De Marssteden beschikt daarom al over een Keurmerk Veilig Ondernemen-bedrijventerreinen. Onderdeel van het pakket aan maatregelen om de veiligheid op het bedrijvenpark verder te vergroten is de aanleg van een camerabeveiligingssysteem. Charlotte Slotman (voorzitter Ondernemersvereniging Marssteden): “camerabeveiliging is absoluut een toegevoegde waarde voor de veiligheid op ons bedrijvenpark. Gelukkig denkt de gemeente Enschede er ook zo over en kunnen we dit nu, dankzij de goede samenwerking, realiseren.”

Bedrijvenpark De Marssteden telt zo’n 200 bedrijven met circa 4100 werknemers. Het terrein is in de jaren tachtig in gebruik genomen en is intussen geheel uitverkocht. Het terrein heeft een kwalitatief hoogwaardige opzet met veel groen en een grote waterpartij.

Bron: Gemeente Enschede, Afdeling communicatie

Bel RJ Security Safety

(0)88 434 99 04

Copyright RJ Safety & Security

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief