U kunt ons 24 uur per dag bereiken:   088-434 99 04
Dag van de BHV-er

Dag van de BHV-er

Aanstaande maandag is het dag van de BHV-er. Op die dag staan alle BHV-ers in Nederland centraal en worden zij nog eens extra bedankt voor hun inzet. Het doel van deze dag is de noodzaak van bedrijfshulpverleners meer onder de aandacht te brengen. Niet alleen tijdens noodsituaties maar gedurende het hele jaar waarin zij bezig zijn met trainen en het op peil houden van hun kennis.

DeOndernemer.nl meldde recent dat er bij vier op de tien bedrijven niet altijd voldoende bedrijfshulpverleners (BHV’ers) aanwezig zijn. Een op de vijf bedrijven geeft zelfs aan helemaal geen BHV’ers te hebben. Voor meer dan de helft van de bedrijven geldt dat er in de praktijk geen zekerheid is over de aanwezigheid BHV’ers. Ook ontbreekt het bij veel bedrijven aan voldoende medische bedrijfshulpverleningsmiddelen, zoals een AED of EHBO-koffer.

De noodzaak is er dus absoluut. Vanuit de ARBO-wet is de werkgever verplicht zorg te dragen voor veiligheid en welzijn van medewerkers en haar bezoekers. 3 procent van de bedrijven geeft aan geen enkel bedrijfshulpmiddel in huis te hebben. De aanwezigheid van bijvoorbeeld een AED op de werkvloer is voor de meeste bedrijven echter nog geen verplichting. Bijna de helft van de middelgrote bedrijven beschikt wel over een AED. Voor de kleine bedrijven tot 10 werknemers is dit slecht één op de vijf.

Één op de vijf bedrijven blijkt ook geen verbandkoffer te hebben terwijl zich bij een op de tien bedrijven het afgelopen jaar een medisch ongeval voordeed.

Dag van de BHV-er Dag van de BHV-er Dag van de BHV-er Dag van de BHV-er Dag van de BHV-er Dag van de BHV-er Dag van de BHV-er

Bel RJ Security Safety

(0)88 434 99 04

Copyright RJ Safety & Security

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief