U kunt ons 24 uur per dag bereiken:   088-434 99 04
RJ Safety & Security

De Zwarte Cross 2017, een kijkje achter de schermen

“Vaak bu-j te bang” maar niet met de beveiligers van RJ Safety & Security!

De Zwarte Cross 2017, een waanzinnig evenement in het Achterhoekse Lichtenvoorde waar dit jaar meer dan 220.000 bezoekers op af zijn gekomen. De echte diehards, zo’n 25 duizend feestvierders, verbleven door weer en wind op de camping van het evenement. Een hele kluif voor de beveiligers van RJ Safety & Security, want zij beveiligen namelijk voor het achtste jaar ozwarte cross podiump rij de camping van de Zwarte Cross. Met meer dan 120 beveiligers per dag zorgen zij voor een aangenaam, veilig en bovenal gezellig verblijf voor alle campinggasten. Met zulke grote aantallen bezoekers kun je je voorstellen dat dit niet altijd zonder slag of stoot verloopt. En als je bekend bent met het evenement begrijp je vast ook dat de beveiligers op het terrein heel wat meemaken! We geven je dan ook graag eens een kijkje achter de schermen bij de beveiligers van RJ op de Zwarte Cross 2017.

Bij de entree van de camping worden we opgevangen door de vriendelijke en vrolijke beveiligers van RJ Safety & Security. Zij controleren de toegangskaarten en alle tassen van de bezoekers. Er mag geen eten en drinken mee het terrein op dus hier moeten ze streng op zijn. Tevens wordt er gecontroleeentreerd op gevaarlijke, vreemde voorwerpen om de veiligheid op het terrein te kunnen blijven waarborgen. Na de controle kan het feest voor de bezoekers losbarsten! De hoogste tijd om de tent op te bouwen, de caravan te parkeren en de eerste blikjes bier open te trekken, proost!

 “Iedereen leeft echt toe naar dit weekend, het is misschien wel het állerleukste weekend van het jaar om te werken!”

ellen-jarig

Onder de beveiligers bij de entree van de camping heerst ook een feeststemming, want Ellen, één van de trouwe RJ evenementenbeveiligers, is jarig! En dat mogen de bezoekers weten ook. Ze loopt rond met een grote feestmuts, gemaakt door haar creatieve collega’s. Respect voor de jarige Ellen, die het hele weekend hard aan het werk is op de Zwarte Cross.  De verjaardag kan later nog gevierd worden, de Zwarte Cross komt bij haar op de eerste plaats. Als we aan coördinator Sebastiaan Bergman vragen hoe het kan dat wérkelijk iedereen van RJ zo vrolijk is, heeft hij een heel duidelijk antwoord: ‘’Dat doet de Zwarte Cross met je. Iedereen leeft echt toe naar dit weekend, het is misschien wel het állerleukste weekend van het jaar om te werken. Na zo’n weekend ben je ook helemaal kapot, maar dat is het meer dan waard!’’

rj_beveiligers_zwarte crossDe beveiligers bij de entree hebben geluk, zij staan alle dagen droog. Dit geldt niet voor iedereen. Er zijn namelijk ook tientallen beveiligers die op het terrein staan bij de verschillende nooduitgangen, bij de ‘badhuuzen’, op toegangsplekken naar het festival en beveiligers die gedurende de dag surveilleren op het campingterrein. Door weer en wind staan zij paraat om te zorgen voor een goede, veilige sfeer op de camping. Ook als het met bakken uit de lucht komt, en dat was nog wel eens het geval afgelopen weekend. Toch bleven we stralende gezichten zien, een klein regendansje hier en daar, die vast hebben geholpen want op zaterdag was het weer een stuk beter. Een dikke shout out naar alle RJ beveiligers voor de fantastische inzet, ook tijdens de minder droge uurtjes!

De organisatie op locatie wordt alle dagen geregeld vanaf de RJ beveiligingsunit backstage op het Zwarte Cross terrein. Mandy staat dmandy_rj_beveiligingsunitaar klaar om alle beveiligers op het terrein te verwelkomen en te zorgen voor de uitgifte van de kleding. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor de planning. Is er ’s ochtends plots een ziektemelding, Mandy regelt zo snel mogelijk vervanging. Elke dag staat ze weer met een big smile in haar mobiele kantoor om alles in goede banen te leiden. Voor Mandy is dit niet het enige werk voor de Zwarte Cross, al in januari start zij met de allereerste werkzaamheden voor het organiseren en plannen van de Zwarte Cross. Naast een goede planning en organisatie zorgt Mandy voor veel gezelligheid in en om de beveiligingsunit. De RJ beveiligers in de zogenoemde jokerteams komen zo nu en dan ook graag even buurten bij Mandy’s buitenkantine voor een hapje en drankje.

“Door weer en wind staan zij paraat om te zorgen voor een goede, veilige sfeer op de camping”

20170714_130741Op het terrein wordt de coördinatie gedaan door Harald, Peter, Sebastiaan, Dennis en Marcel. Deze mannen staan 24/7 in contact met de algehele beveiliging van de Zwarte Cross waardoor zij snel op de hoogte zijn van eventuele calamiteiten. Met de Gator racen zij het terrein over om snel ter plaatse te kunnen zijn maar ook om alle beveiligers te voorzien van de nodige versnaperingen. Voornamelijk de koffie was erg geliefd op de eerste koude en regenachtige dagen.

De Zwarte Cross 2017, niet alleen weer een groot feest voor de bezoekers, maar ook voor de RJ beveiligers. Naast vier dagen lang heel hard werken, mogen zij ook alle dagen genieten van knotsgekke campinggasten, enthousiaste collega’s en een waanzinnig gezellige sfeer! Deze dingen zorgen ervoor dat de zon voor hen toch gaat schijnen op een kletsnatte dag.

IMG_3786

Bel RJ Security Safety

(0)88 434 99 04

Copyright RJ Safety & Security

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief