U kunt ons 24 uur per dag bereiken:   088-434 99 04

Drones verbindt regionale partijen in vooruitstrevend project

Beveiliging van industrieterreinen door een drone uitgerust met thermische camera’s. De toekomst lijkt dichterbij dan ooit. Op dit moment worden er gesprekken gevoerd tussen de gemeente Enschede, de Veiligheidsregio Twente, de Brandweer, de Universiteit Twente, bedrijventerrein de Marssteden en RJ Safety & Security om verschillende mogelijkheden te onderzoeken.

Enschede loopt voorop in Nederland als het gaat om de ontwikkeling van drones. Door middel van het maken van een demofilm laat de Gemeente Enschede zien dat het het voortouw neemt in innovatief, groen beveiligen en dat dronebeveiliging van industrieterreinen reeds mogelijk is.
Wanneer middels deze pilot wordt aangetoond dat de techniek klaar is, is het aan de bevoegde instanties in Den Haag om de huidige wetten en regelgeving aan te passen zodat we Nederland een stuk veiliger kunnen maken.
pexels-photo-131181

“Op dit moment zitten er nog veel haken en ogen aan de regelgeving omtrent de bescherming van privacy en de veiligheid van de drones zelf”, verteld Patrick Keizers van RJ Safety & Security. “Bij noodsituaties telt elke seconde. Een drone kan door middel van GPS binnen no time op een opgegeven locatie zijn en een live videoverbinding leggen met onze Video Service Centrale, die deze dan weer 1 op 1 kan doorzetten naar de politie of brandweer. Deze kunnen dan de situatie inschatten en veel eerder passende beslissingen nemen.

RJ Safety & Security heeft virtuele dienstverleningen hoog op de agenda staan en is het bezit van één van de drie KIWA gecertificeerde Video Service Centrales die ons land rijk is. Een bordje met daarop camerabewaking schrikt geen inbreker meer af, toch boekt RJ Safety & Security resultaten met het Live View abonnement waarbij camerabeelden rechtstreeks kunnen worden doorgezet naar de politiemeldkamer. Wat veel beveiligingsbedrijven vergeten is dat misdadigers professionals zijn, die telkens nieuwe methodieken vinden. Stilstand is achteruitgang. Vanuit onze innovatieafdeling zijn wij altijd op zoek naar een passende oplossing voor onze klanten. Het drone project sluit hier mooi op aan. Wij kijken met een glimlach naar de toekomst, houden van ons vak en zijn gepassioneerd om iedere dag het verschil te maken.

Bel RJ Security Safety

(0)88 434 99 04

Copyright RJ Safety & Security

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief