U kunt ons 24 uur per dag bereiken:   088-434 99 04
RJ Safety & Security

Een kijkje achter de schermen bij RJ Evenementen: Onze beveiligers aan het woord!

RJ Evenementen

Iedereen herkent het wel. De tickets zijn binnen, het weer is gelukkig goed (geen regen) en van ver hoor je de muziek al uit de speakers knallen! Wanneer je het festivalterrein oploopt zie je ze al staan: de evenementenbeveiligers van RJ Safety & Security. Gedurende het evenement houden zij een oogje in het zeil en zorgen zij ervoor dat bezoekers zich veilig voelen. Maar wie zijn nu eigenlijk die mensen achter dit stoere uiterlijk en wat doen ze precies?

Vandaag laten we twee van onze evenementenbeveiligers aan het woord, Steven Havenga en Ellen Top. Steven (33) is anderhalf jaar geleden na een interne opleiding bij RJ gestart als beveiliger. Ellen (38) is al vier jaar werkzaam bij RJ Safety & Security. Ze vertellen over hun werkzaamheden en ervaringen als beveiliger bij RJ.

“Ik mag werken tijdens voetbalwedstrijden, op grote festivals en alles wat daar tussenin valt” zo vertelt Steven enthousiast. In het begin was hij naast beveiliger ook taxichauffeur, tegenwoordig werkt hij een volledige werkweek bij RJ. Vooral als het festivalseizoen rond april weer van start gaat is er volop werk aan de winkel! “Ik mag de hele dag omgaan met allerlei soorten mensen en kom daarnaast ook nog eens voor mijn werk bij veel verschillende evenementen” zo vertelt hij. Steven roemt de samenwerking met zijn collega’s. “Ik vind het niet meer dan normaal om na mijn eigen dienst ook nog even te kijken of mijn collega’s mogelijk nog ondersteuning nodig hebben.” Een echte teamplayer met hart voor het vak!

Als men denkt aan het beroep beveiliging wordt dit al snel geassocieerd met een mannen beroep. Echter zijn er ook zeker vrouwen werkzaam als beveiliger! Ellen Top is hier een mooi voorbeeld van, zij is één van de weinige vrouwelijke leidinggevenden in de evenementenbeveiliging. “Ik krijg veel respect van mijn opdrachtgevers en mannelijke collega’s. Soms wordt er door een klant zelfs speciaal naar mij gevraagd, iets wat ik als een groot compliment ervaar”. Bij calamiteiten staat Ellen zeker haar mannetje. “Met woorden en lichaamstaal kom je in veel gevallen al een heel eind”, vertelt ze trots. Steven werkt ook graag met zijn vrouwelijke collega. “Ik zie en maak geen onderscheid tussen mannen en vrouwen, wij zijn allemaal gelijk”.

Hoe ziet een werkdag van een evenementenbeveiliger er nu eigenlijk uit? “Nou, vlak voor het begin van een evenement is er altijd een briefing” vertelt Ellen. “Tijdens deze briefing worden alle posities kenbaar gemaakt en ook de indeling van de stand-by teams. Bij langdurige evenementen wordt er gebruik gemaakt van een roulatiesysteem zodat beveiligers niet de gehele dag op één plek hoeven te blijven”. Na afloop van een evenement is er altijd direct een debriefing. “Tijdens de debriefing bespreken we de emoties die beveiligers bij mogelijke calamiteiten hebben kunnen ervaren. Het motto bij ons is altijd; gelijk proberen te schakelen, niet te lang in emotie blijven hangen, oplossen en verdergaan” zo vertelt Ellen.

De meeste evenementenbeveiligers bij RJ komen net als Steven uit onze eigen interne opleiding. Wij werken hierin samen met gerenommeerde opleidingsinstituten. Door nieuwe werknemers intern op te leiden hebben wij na één dag al een goed beeld van de kwaliteit, kennis en kunde van deze potentiële medewerkers. Het leveren van kwalitief goede en professionele medewerkers is bij RJ Safety en Security dan ook de hoogste prioriteit. Niet alleen de opleidingskosten nemen wij voor eigen rekening maar wij zorgen ook voor professionele werkkleding en officiële beveiligingspassen. RJ Safety & Security is niet voor niets al jarenlang keurmerkhouder door onder andere te zorgen voor goed opgeleide en professionele medewerkers waar niet alleen onze organisatie, maar ook de opdrachtgever van op aan kan!

Ben je enthousiast geraakt over het werken als evenementenbeveiliger of organiseer je een evenement en ben je nog op zoek naar goede beveiligers? Stuur dan een e-mail naar evenementen@rjsafety-security.nl. Wij denken graag met je mee!

Bel RJ Security Safety

(0)88 434 99 04

Copyright RJ Safety & Security

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief