U kunt ons 24 uur per dag bereiken:   088-434 99 04

Inbraakpreventie tijdens vakantie

Laat inbrekers je vakantie niet verpesten! Tips voor een goede inbraakpreventie.

Jaarlijks worden 15.000 vakantiegangers bij hun thuiskomst onaangenaam verrast met een inbraak. Diegenen die al eens een inbraakpoging hebben meegemaakt weten hoeveel indruk zo’n onplezierige thuiskomst maakt. 40% van de mensen die te maken hebben gehad met inbraak geeft aan dat zij, als zij vooraf hadden geweten wat de impact zou zijn, veel eerder maatregelen genomen zouden hebben om hun huis beter te beveiligen. (onderzoek NIPW). Het effect moet dus zeker niet worden onderschat!

Een goede inbraakpreventie zorgt niet alleen voor een geruster gevoel op vakantie, maar ook voor een prettige thuiskomst. Want, hoe cliché ook, Oost West, Thuis Best! Maar dan wel zonder deze ongewenste bezoekers. Met onderstaande tips maak je het de inbreker een stuk lastiger.

We wensen je een fijne en vooral hele veilige vakantie!

Inbraakpreventie tips:

1.Leg waardevolle spullen uit het zicht

Gelegenheid maakt de dief. Inbrekers houden van spullen die eenvoudig mee te nemen zijn (tablets, telefoons, sieraden). Leg waardevolle spullen daarom uit het zicht of berg ze goed op.

inbraakpreventie-veilig-wonen

2. Laat niet zien dat er niemand thuis is

De gelegenheidsinbreker opereert vaak in zijn eigen buurt. Als overdag de gordijnen dicht blijven of er dagenlang ’s avonds maar één lampje brandt dan wek je al snel de suggestie dat er niemand thuis is. Zet daarom een tijdschakelaar, op verschillende tijdstippen, op de lampen die normaliter ’s avonds aan zijn. Denk ook aan de bovenverdieping en laat verlichting in de slaapkamer net iets langer aan.

Denk voorafgaand aan je vakantie ook aan de gordijnen of lamellen. Sluit je de gordijnen normaliter voor het slapengaan? Verander dit dan een paar weken voor de vakantie. Laat ze tijdens je vakantie half open zodat een inbreker geen zicht heeft over de complete ruimte.

Ruim je huis niet te netjes op. Laat bijvoorbeeld in de keuken nog wat glazen staan of leg op de tafel in de woonkamer wat tijdschriften.

3. Denk ook aan de post

Denk ook aan de post, want een stapel kranten op de deurmat maar ook uit gesorteerde post op de keukentafel suggereert dat bewoners niet thuis zijn. Vraag daarom eventuele buren of vrienden om de post van de mat te halen en uit het zicht op te bergen.

4. Zorg voor goede inbraakwerende sloten

De voor- of achterdeur biedt inbrekers meestal toegang tot een huis. 60% van de inbraken vindt plaats via de achterdeur en 37% via de voordeur (onderzoek NIPW). Ze kiezen meestal de makkelijkste optie. Inbrekers zien in een oogopslag of een slot eenvoudig is of niet. Beoordeel dus je huidige sloten en vervang ze, indien nodig, door een inbraakveilig slot voorzien van een SKG logo.

inbraakpreventie 350x350

5. Beter een goede buur dan een verre vriend

Informeer je buren dat je op vakantie bent en vraag ze een oogje in het zeil te houden. Zien of horen ze iets verdachts? Vraag ze 1-1-2 te bellen bij verdachte situaties.

6. Pas op met social media

Pas op met het delen van vakantiefoto’s tijdens je vakantie. Het lijkt misschien leuk om de vakantie(voor)pret te delen met vrienden op social media, maar het is verstandiger om dit pas te delen als je terug bent.

7. Huis beveiligen met een alarmsysteem

Het plaatsen van een alarmsysteem op uw huis, met of zonder camera’s, zal inbrekers preventief afschrikken en de kans op een inbraak aanzienlijk verkleinen. Meer weten over het beveiligen van uw huis of pand middels een alarmsysteem of camera’s, neem gerust eens contact met ons op.

Bel RJ Security Safety

(0)88 434 99 04

Copyright RJ Safety & Security

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief