U kunt ons 24 uur per dag bereiken:   088-434 99 04

De Integrale aanpak voor een veilige werkomgeving

INNTwente

Commercieel manager bij RJ Rogier Terhalle, Directeur van RJ Arjen Lammersen en Parkmanager Mark van Mast.

 

We laten je in deze blog een kijkje achter de schermen nemen bij een mooie samenwerking tussen de parkmanagement- coöperatie en RJ Safety & Security die integrale veiligheid creëert op en rondom het XL Businesspark te Almelo.

 

Zakenpartner XL Businesspark

Bovenaanzicht

XL Businesspark

In Almelo bevindt zich het XL Businesspark dat eigendom is van gemeente Enschede, Hengelo, Borne en Almelo en is verenigd met de provincie. Bleckmann, Timberland en Groep Heylen zijn bekende (Inter)nationale namen die al op het park gevestigd zijn. ´Eén van de doelstellingen van dit regionale bedrijventerrein is het bevorderen van de werkgelegenheid.´ vertelt parkmanager Mark van Mast tijdens een interview. Een veilig gevoel voor ondernemers, werknemers én bezoekers is voor zowel RJ Safety & Security als XL Businesspark dan ook erg belangrijk. RJ Safety & Security is daarvoor al sinds 2008 ingeschakeld. ´Er is gekozen voor een bedrijf dat voldoende volume heeft om met een korte aanrijtijd ter plaatse te zijn als er iets aan de hand is.´

Het belang van integrale veiligheid voor XL Businesspark
´De hele keten van veiligheid tussen ondernemers, beveiligingsbedrijf en de Veiligheidsregio werkt hier perfect. We hebben minder inbraken en andere criminaliteit dan andere terreinen.´ verteld XL Businesspark parkmanager Mark van Mast, die ervaring heeft op meerdere bedrijventerreinen.

Op het park wordt behoorlijk geïnnoveerd waarbij gebruik wordt gemaakt van moderne technologie zoals gerobotiseerde orderpickingsystemen. Maar ook bijvoorbeeld bedrijfsprocessen met koelsystemen, brandgevaarlijke materialen of omvangrijke goederenstromen die door het dievengilde erg in trek zijn. Daarnaast komen er maandelijks honderden werknemers en bezoekers op het terrein van XL Businesspark. Hierdoor is het van belang om niet alleen het totaalgebied maar ook de individuele terreinen, gebouwen en de medewerkers in de gaten te houden. Met alleen het ophangen van camera’s en met een auto surveilleren is de veiligheid van XL Businesspark niet voldoende geborgd.

Financieel
Alle activiteiten worden gerapporteerd en teruggekoppeld aan de parkmanager. Door de goede terugkoppeling kan de parkmanager altijd de kosten en inzet aan ondernemers verantwoorden. ´Wanneer XL Businesspark dit voorjaar het keurmerk voor Veilig ondernemen krijgt, geven enkele verzekeringsmaatschappijen korting op de premies. Door slim en structureel samen te werken en de veiligheid goed te organiseren, levert dat de ondernemingen dus ook nog een direct financieel voordeel op.´ legt Mark van Mast uit.

Aantrekkelijkheid werkgever
´Naast een financieel voordeel, is een belangrijke reden om de veiligheid te optimaliseren, het creëren van een veilig gevoel in je werkomgeving. Zo houden camera’s fietstunnels in de gaten en staat er een camera gericht op de aanlooproute naar de bushalte. Met een veilige werkomgeving is een bedrijf aantrekkelijker voor werknemers op een krappe arbeidsmarkt.´INNTwente2

 

 

De Integrale aanpak van RJ Safety & Security
Met een combinatie van techniek en (menselijk) toezicht creëren wij integrale veiligheid op en rondom het XL Businesspark. Met jarenlange ervaring en expertise gebruiken wij fysieke bewaking, persoonsbeveiliging, procesmonitoring en de 24/7 meldkamer van ons bedrijf waarmee we in staat zijn om het hele terrein in de gaten te houden en indien nodig adequaat te handelen.

Fysieke bewaking
Standaard controle-, brand- en sluitrondes worden door ons uitgevoerd bij de verschillende ondernemingen op het XL Businesspark. Hierbij kijken de surveillanten ook naar andere zaken die van belang zijn in de omgeving. Daarnaast worden de surveillanten ingezet voor het opvolgen van alarm meldingen en zijn zij bevoegd om adequaat te handelen in onveilige situaties, eventueel in samenwerking met de politie.

Persoonsbeveiliging
Voor medewerkers is er de zogenoemde paniekknop die via een app op de telefoon ingeschakeld kan worden. Activeert een medewerker de paniekknop, wordt de oproep in de meldkamer ontvangen en wordt 30 seconden meegeluisterd of er sprake is van een verdachte situatie. Dat kan een bedreiging zijn maar ook een onveilige situatie wanneer een medewerker bijvoorbeeld ’s nachts alleen naar huis fietst.´ verteld Rogier Terhalle, commercieel manager van het Monitoring Operations. Indien onze centralisten opmerken dat er ondersteuning nodig is, gaat een collega direct ter plaatse of wordt een hulpdienst ingeschakeld.

Procesmonitoring en 24/7 meldkamer
Door middel van onze slimme camera’s en onze meldkamer kunnen wij in ons Monitoring Operations Center 24/7 in de gaten houden of er verdachte situaties op het terrein zijn. Onze slimme camera’s reageren op bewegingen en registreren alle in- en uitkomende kentekens. Zien wij een verdachte situatie, gaan we meteen ter plaatse, eventueel samen met de politie.Slimme camera's

Wij bekijken het terrein vanuit verschillende invalshoeken en noemen dat in ons werk ring-fencing. Niet alleen buiten maar ook binnen in de gebouwen. Tevens worden de alarmeringen door onze meldkamer opgevangen. Wanneer er ergens op het terrein alarm wordt geslagen, krijgt onze meldkamer hier een melding van en gaan onze surveillanten direct ter plaatse.

Mocht u na aanleiding van deze blog vragen hebben, een vrijblijvend advies willen of in contact willen komen met onze integrale veiligheidsconsultant? Dan nodigen wij u van harte uit om ons een mail te sturen via info@rjsecurity.nl of ons telefonisch te contacteren op 088 424 99 04.

Bron: https://www.inntwente.nl/magazine/i/61-lees-online/657-inn-twente-magazine-08 (Frederike Krommendijk)

Bel RJ Security Safety

(0)88 434 99 04

Copyright RJ Safety & Security

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief