U kunt ons 24 uur per dag bereiken:   088-434 99 04

RJ Opleidingen geeft geweld- en agressietraining in Apenheul

“Het gebeurt gelukkig niet vaak, maar we vinden het erg belangrijk dat onze medewerkers de middelen hebben om een vervelend gesprek te kunnen voeren, wanneer zich een situatie voor doet op het park”, vertelt Martijn Nagel, hoofd Operationele Zaken bij Apenheul. Apenheul vindt het erg belangrijk om haar medewerkers goed voor te bereiden op eventuele conflictsituaties. Daarom hebben zij gekozen voor een geweld- en agressietraining van RJ Opleidingen.

RJ Opleidingen heeft jarenlange ervaring in het geven van trainingen en cursussen. Zo ook geweld- en agressietrainer Siebrand van Faassen: “Ik geef al zo’n 10 jaar trainingen vanuit RJ Opleidingen. Voorafgaand aan de training heb ik altijd contact met de opdrachtgever, zodat ik zicht heb op wat er zich op de werkvloer afspeelt. Op deze manier stemmen we de casussen die ik speel met de trainingsactrice af op de werkvloer, waardoor de trainingen meer betekenisvol worden”.

Training op maat

Ook Apenheul heeft het voortraject als zeer prettig ervaren. “We kenden elkaar al van zo’n 3 – 4 jaar geleden, toen Siebrand namens RJ Opleidingen ook een geweld- en agressietraining aan ons heeft gegeven”, vertelt Martijn enthousiast. “We leven nu natuurlijk in een iets andere wereld met de coronamaatregelen. Toch hebben we door de ervaring van toen te combineren met de huidige praktijk, samen een mooie training in elkaar kunnen zetten, die toepasbaar is op ons park, onze gasten en onze medewerkers. Dat is echt top geweest”.

Interactieve training

Er is tijdens de training geweld en agressie veel interactie, waarbij de cursisten leren hoe ze om moeten gaan met de verschillende vormen van lastig gedrag en agressie. “De training is erop gericht om mensen tools te geven om te handelen op het moment dat ze in een conflictsituatie terechtkomen”, vertelt Siebrand. “Het werken met een trainingsactrice zorgt hierbij voor een goed gevoel bij de cursist. Het is dus ook super leuk om achteraf te horen dat de cursisten een leuke training hebben gehad, die toegevoegde waarde heeft. De training is namelijk zowel op de werkvloer te gebruiken als privé, dat is het mooie ervan!”, vervolgt Siebrand. Martijn sluit zich hier bij aan: “Ik hoor nu nog anekdotes van situaties die zich zo’n 3 – 4 jaar geleden tijdens de training hebben voorgedaan. Dit zijn hele praktische tips, die ze nu nog steeds in de praktijk toepassen!”

Meer informatie
Heeft u ook interesse in een training geweld en agressie voor uw organisatie? Neem dan contact op met Nick van Hannen!

Bel RJ Security Safety

(0)88 434 99 04

Copyright RJ Safety & Security

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief