U kunt ons 24 uur per dag bereiken:   088-434 99 04

RJ Opleidingen verzorgt ontruimingsoefening voor Dijkstra Plastics

“De ontruiming gaat plaatsvinden in een draaiende fabriek, met lawaai erbij en alles erop en eraan”, vertelt Hans de Putter, kwaliteitsmanager bij Dijkstra Plastics. Het is voor Dijkstra Plastics van groot belang dat er getraind wordt in een zo’n realistisch mogelijke situatie, waardoor haar medewerkers goed voorbereid zijn op een eventuele calamiteit. Daarom hebben zij gekozen voor een ontruimingsoefening van RJ Opleidingen. 

“In de theorie kan iets heel goed zijn, maar dan blijkt het in de praktijk toch nog wel tegen te vallen”, vertelt Manuel Döpp, trainer bij RJ Opleidingen. Hij heeft de ontruimingsoefening verzorgt, die door RJ Opleidingen op maat is ontwikkeld voor Dijkstra Plastics. “Je hebt bij een ontruiming te maken met mensen en die reageren altijd weer anders als er echt iets aan de hand is of wanneer het een spel is. Met deze ontruimingsoefening proberen we altijd om dat spelelement zo realistisch mogelijk te maken, zodat er flink van geleerd kan worden”, vervolgt Manuel enthousiast.

Uitgangssituatie ontruimingsoefening

Een ontruimingsplan is een essentieel element voor een goede coördinatie van BHV-ers en andere werknemers bij een calamiteit. In het ontruimingsplan staan de afspraken en de procedures met betrekking tot het handelen bij een evacuatie, waardoor de BHV-ers, receptie, directie en overige medewerkers weten hoe zij het pand zo snel en veilig mogelijk moeten verlaten. “We hebben een ontruimingsoefening gepland met een nieuwe hoofd BHV, die het voor de eerste keer gaat doen”, vertelt Hans. Dit is dus een mooie uitgangssituatie om een ontruimingsoefening te gaan doen!

Zeer leerzame oefening

Maar ook de situatie was vernieuwend ten opzichte van voorgaande ontruimingsoefeningen bij Dijkstra Plastics. Deze ontruiming werd namelijk uitgevoerd in een draaiende fabriek, wat de situatie erg realistisch en leerzaam maakte. “Ik denk dat het een hele goede ontruimingsoefening is geweest, zeer leerzaam. Het bleek ook echt wel dat het hoognodig was om een ontruimingsoefening te gaan uitvoeren, omdat alleen een table-top toch heel anders is dan een ontruiming in een fabriek met lawaai eromheen. Dus het was zeer leerzaam!”, sluit Hans af.

Meer informatie

Heeft u ook interesse in een ontruimingsoefening voor uw organisatie? Neem dan contact op met Maarten Kollen!

Bel RJ Security Safety

(0)88 434 99 04

Copyright RJ Safety & Security

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief