U kunt ons 24 uur per dag bereiken:   088-434 99 04

RJ Safety & Security combineert parkeerbeheer op afstand met parkeerbeheer op locatie voor recreatieparken Regio Twente

Regio Twente heeft drie prachtige en veel bezochte recreatieparken: Het Hulsbeek, Het Lageveld en Het Rutbeek. Deze parken hebben altijd betaalde parkeerplaatsen gehad, maar omdat het handmatig innen van parkeergeld achterhaald werd en bovendien onveilig was, zijn er in 2016 slagbomen met betaalautomaten geplaatst. “Doordat wij hier bijna 24 uur per dag vragen en meldingen over binnen kregen, zijn wij op zoek gegaan naar een samenwerkingspartner”, vertelt Dénick Scholten, parkmanager bij Het Rutbeek. Sinds oktober 2018 ondersteunt RJ Safety & Security daarom het parkeerbeheer. Het beveiligingsbedrijf biedt hierbij een unieke combinatie van parkeerbeheer op afstand met zijn Monitoring Operations Center en parkeerbeheer op locatie met zijn Mobiele Surveillance.

 Regio Twente is het samenwerkingsverband van de veertien Twentse gemeenten. Naarmate er steeds meer gebruik werd gemaakt van de recreatieparken Het Hulsbeek, Het Lageveld en Het Rutbeek, is besloten om slagbomen en betaalautomaten te plaatsen. “Nadat we de slagbomen en betaalautomaten geplaatst hadden, merkten we al gauw dat er veel vragen binnen kwamen”, vertelt Scholten. “Overdag konden we deze vragen beantwoorden en fysiek hulp bieden bij de slagbomen wanneer er een melding was. Echter werd deze taak steeds groter, waardoor er bijna 24 uur per dag vragen en meldingen binnenkwamen”.

Druk verlagen voor parkmanagers

Om de druk voor de parkmanagers te verlagen is Regio Twente op zoek gegaan naar een partij die buiten werkuren de (parkeer)diensten over kon nemen. RJ Safety & Security was al een bekende partij, maar werd met name interessant door de ruime ervaring in parkeerbeheer in combinatie met het Monitoring Operations Center. “RJ Safety & Security had al veel ervaring met parkeerbeheer van parkeergarages- en locaties door heel Nederland. Dit sprak ons erg aan! Toch was onze aanvraag een redelijk unieke situatie, doordat het een buitenlocatie betrof zonder internetverbinding”, vervolgt Scholten. Dat RJ Safety & Security ruime ervaring had en een unieke samenwerking tussen zijn Monitoring Operations Center en Mobiele Surveillance kon bieden, gaf de doorslag voor Regio Twente.

Rond juni 2018 is door RJ Safety & Security een uitgebreide situatiescan gemaakt van de systemen en technieken die toegepast werden. Op basis deze scan en uitvoerige gesprekken is vervolgens een beveiligingsprotocol op maat opgesteld. “Op basis van de input van Regio Twente zijn diverse protocollen en belscripts opgezet, zodat onze beveiligers precies weten wat ze moeten doen bij vragen en meldingen”, vertelt Rogier Terhalle, commercieel en operationeel manager van het Monitoring Operations Center. “Zo kunnen wij de service bieden, die bezoekers van de recreatieparken gewend zijn van de parkmanagers”.

Live camerabeelden bekijken

Regio Twente en RJ Safety & Security hebben regelmatig contact, zodat ze gezamenlijk de beste dienstverlening aan kunnen bieden. Daarbij is er enkele maanden geleden een internetverbinding aangelegd, waardoor camerabeelden live bekeken kunnen worden in o.a. het Monitoring Operations Center van RJ Safety & Security, en de slagboom op afstand bediend kan worden. “Als er een storing is bij de slagboom, is onze eerste prioriteit om de bezoeker erdoor te laten”, vertelt Scholten. “Doordat we nu live de situatie kunnen bekijken, weten we precies wat de melding inhoudt en kunnen we sneller schakelen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er een kaartje vast zit, welke handmatig verwijdert moet worden. Doordat we buiten werkuren de Mobiele Surveillance van RJ Safety & Security hiervoor kunnen inzetten, worden onze parkmanagers ontlast en onze bezoekers direct geholpen. Een hele mooie samenwerking dus!”, sluit Scholten af.

Bel RJ Security Safety

(0)88 434 99 04

Copyright RJ Safety & Security

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief