U kunt ons 24 uur per dag bereiken:   088-434 99 04
RJ Safety & Security

Succesvolle pilot tussen middelbare scholen en RJ Safety & Security

Vlak voor de zomervakantie heeft een mooi project zich uitgevouwen bij RJ. In samenwerking met TMT (Talentmaximalisatie Twente) heeft er een pilot plaats gevonden waarbij leerlingen uit leerjaar 2 van drie middelbare scholen uit de regio de mogelijkheid kregen om binnen ons bedrijf aan een casus te werken. RJ heeft voor de scholieren een casus ontwikkeld waarbij zij (fictief) een optreden van Beyoncé in het Ziggo Dome moesten voorzien van een veiligheidsplan.

Drie dagdelen waren de leerlingen aanwezig bij RJ. Tijdens het 1e dagdeel kregen de leerlingen een interessante rondleiding door ons moderne trainingscentrum en uitleg over de opdracht. De vele vragen die na afloop gesteld werden waren vol bewondering en fantasie. Zo vroeg één van de leerlingen zich af of onze beveiligers geweren bij zich hadden en of wij rondrijden in gepantserde SUV’s. Er bestaat onder de jeugd blijkbaar een nogal Hollywood-achtig beeld met betrekking tot de beveiligingswereld. De overdrijving benadrukt wel de essentie, goed dus, dat dit soort initiatieven worden georganiseerd.

Tijdens het tweede dagdeel waren de leerlingen al wat verder met hun plan en werden de vragen ook concreter. Door vragen te stellen en er mee bezig te zijn kregen de leerlingen een goed beeld bij wat er beveiligingstechnisch komt kijken bij een evenement als dit. Aantal beveiligers tijdens het evenement, persmomenten, persoonlijke beveiliging van de artieste en routes tussen hotel en Ziggo Dome zijn voorbeelden van aspecten die verwerkt moesten worden in het veiligheidsplan.

Het derde dagdeel bestond uit presentaties van het veiligheidsplan door de leerlingen. De presentaties waren heel verschillend qua vorm en inhoud. Eén groep had een video animatie gemaakt met daarin hun plan verwerkt, heel origineel. Het resultaat hiervan kunt u hieronder bekijken.

Al me al een zeer leerzame ervaring voor de leerlingen en een uiterst geslaagd project voor zowel de scholen als voor RJ. In de evaluatie is naar voren gekomen dat er in oktober van dit jaar wederom eenzelfde soort project zal gaan plaats vinden waarin de gemeente Enschede en TRIMM ook zullen aansluiten. RJ is trots op de voortrekkersrol die zij in dit project heeft en zal het ook in de toekomst blijven steunen.

Deelnemende scholen: Het Assink Lyceum Eibergen, Het Assink Lyceum Haaksbergen en Het Bonhoeffer College locatie van der Waalslaan

Naamloos3

Naamloos4

Naamloos2

Naamloos1

Tim Certificaat

 

Bel RJ Security Safety

(0)88 434 99 04

Copyright RJ Safety & Security

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief