U kunt ons 24 uur per dag bereiken:   088-434 99 04

Veel mis met levensreddende AED’s

Het aantal AED’s in Nederland neemt toe, het zijn er onderhand tussen de 60.000 en 80.000. Echter zijn zo’n 40.000 levensreddende kastjes onvindbaar of defect. Een Kamermeerderheid wil dat minister Schippers van Volksgezondheid regelt dat de AED’s, zichtbaar zijn, goed opgeladen worden en werken. Ook moet bekend zijn waar ze hangen. Nu is niemand verplicht om de apparaten te onderhouden, en daar is de Kamer niet blij mee.

Het CDA heeft het voortouw genomen in het plan. Iedere week krijgen volgens de Hartstichting 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De overlevingskansen van die mensen nemen sterk toe als binnen zes minuten wordt gestart met hartmassage en zo snel mogelijk een AED wordt gebruikt om het hart weer op gang te krijgen. Als een kastje het niet doet of niet vindbaar is, kan dat fatale gevolgen hebben.

Het Rode Kruis roept alle Nederlanders op de AED’s in hun eigen buurt op te sporen en aan te melden. Wie een AED-locatie wil aanmelden, kan dat doen via de gratis EHBO-app van het Rode Kruis. Dat heeft tot nu toe al 22.000 aanmeldingen opgeleverd, wat dit de grootste AED database ter wereld maakt.

aed rode kruis ehbo app juni 2015 (1)

Medisol, een van de grootste leveranciers van de AED’s in Nederland, vindt dat er betere regels moeten komen. “Vooral het onderhoud is een probleem. De regels zijn vaag. Wie houdt er controle? Alleen als er problemen zijn, dan moet dat bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) worden gemeld.”

Wilt u weten hoe om te gaan met een AED? Het is een onderdeel van onze BHV cursus die wij aanbieden in ons eigen Trainingscentrum aan de Twekkeler Es 7 in Enschede. Klik hier voor meer informatie of bereik ons via 088-4349904 of info@rjsafety-security.nl

Op deze kaart van het Rode Kruis kun je zien waar bij jou in de buurt geregistreerde AED’s hangen.infographic rode kruis

 

Bel RJ Security Safety

(0)88 434 99 04

Copyright RJ Safety & Security

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief