U kunt ons 24 uur per dag bereiken:   088-434 99 04

WEURO 2017: Één groot feest zonder incidenten, WE DID IT!

We blikken samen met Dennis terug op een fantastisch EK in Enschede.

WEURO 2017, wat was het fantastisch! “Een EK finale beveiligen waar Nederland ook nog eens de titel pakt, zoiets maak je toch maar zelden mee”, de enthousiaste woorden van Dennis Gerritsen, operationeel leidinggevende bij RJ Safety & Security tijdens WEURO 2017. Dennis, vanuit RJ verantwoordelijk voor de beveiliging van de halve finale en finale in Enschede, kijkt moe, maar super voldaan terug op het Europees kampioenschap;   “Beide wedstrijddagen uitverkocht, één groot feest en verlopen zonder incidenten, dat is waar we het voor doen! Mijn hoogtepunt? De complimenten van de UEFA en de KNVB, dat alles strak was verlopen, dat is na zo’n bijzonder evenement voor ons toch wel de kers op de taart!”.

Maar hoe komt het nu tot een goed en vooral veilig verloop van zo’n groot event? Dennis blikt terug op het EK 2017 en geeft een kijkje achter de schermen.Dennis Gerritsen_RJ

Enschede was zondag even de hoofdstad van Europa. Met een uitverkocht stadion en een recordaantal van 4,1 miljoen tv-kijkers waren alle ogen zondag gericht op de finale wedstrijd Nederland – Denemarken. “Als er op zo’n moment bij ons iets misgaat zijn er miljoenen getuigen, en dat wil je natuurlijk voorkomen!”, zo vertelt Dennis. “In de voorbereiding gaan we dan ook al uit van het ‘lastigste’ (maar tegelijkertijd ook mooiste) scenario, in ons geval dat Nederland in de halve finale en finale zou belanden. Dit omdat we dan op voorhand al rekening houden met het grootste aantal bezoekers, fans en ‘VIPS’ die naar de Grolsch Veste komen voor de wedstrijd, maar ook voor de training”.

Dennis, normaal veel betrokken bij de beveiliging van alle thuiswedstrijden van FC Twente, kent de Grolsch Veste als zijn broekzak en weet dan ook precies waar hij (extra) beveiligers moet inzetten. “In samenwerking met FC Twente optimaliseren we voor de wedstrijden het inzetplan zodat alle betrokken partijen  overtuigd zijn van een effectieve inzet voor een veilig verloop van het evenement. Dit inzetplan wordt in het voortraject door mij opgesteld. Als dit theoretische plan goed en volledig is, is de organisatie in de praktijk ook goed, en dat was het ook!”, aldus een trotse Dennis.EK vrouwenvoetbal

Dennis in actie tijdens de entree van premier Mark Rutte in de Grolsch Veste.

Dennis roemt met name zijn collega’s. “Zonder enthousiaste, betrokken en flexibele collega’s wordt het beveiligen van zo’n groot sportevenement een heel stuk lastiger”. Hoe belangrijk flexibiliteit is geeft hij aan met een bijzonder voorbeeld.  “De uitschakeling van Duitsland zette het speelschema, maar ook ons werkschema, volledig op zijn kop. Iedereen ging er vanuit dat Duitsland de halve finale zou spelen en de zesvoudig Europees kampioen zou dan ook primetime, 20:45 uur  spelen. Maar tegen alle verwachtingen in werd Duitsland uitgeschakeld en werd Nederland – Engeland primetime uitgezonden i.p.v. 18:00 uur. Anderhalve dag van te voren hoorden we dat deze verschuiving zou plaatsvinden dus wij moesten met spoed onze mensen inlichten en onze planning opnieuw vullen, ik kan je vertellen een hele klus!”. Dennis spreekt dankbaar naar en over zijn collega’s. “Iedereen is heel betrokken en vindt het geweldig om erbij te zijn, het maakt ze niet uit hoe lang de dagen zijn (en die zijn lang echt lang), of dat de werktijden ineens veranderen, ze staan voor ons klaar. Die 100% inzet maakt dat wij zo’n evenement met veel plezier en met veel succes kunnen organiseren!”, aldus een dankbare Dennis.

“Los van alle procedures hebben we haar een plek dichtbij het veld gewezen, fantastisch toch om op zulke bijzondere momenten families samen te brengen”.  

Ondanks de gedachte van velen maken de meeste beveiligers niet veel van de wedstrijd mee. “Aan de reacties van het publiek kunnen we horen hoe de stand is; “oooohh” is doelpunt tegen en als het dak eraf gaat is het GOAL voor Nederland”, zo vertelt Dennis lachend. Maar daarentegen maken ze ook hele bijzondere momenten mee. “De partner van voetbalster Sherida Spitse zat met hun zoontje op de 2e ring. Na de huldiging wilde ze toch wel graag haar kampioen feliciteren. Los van alle procedures hebben we haar een plek dichtbij het veld gewezen, fantastisch toch om op zulke bijzondere momenten families samen te brengen”.  

The day after de finale: met z’n allen 1200 gewerkte uren achter de rug, welgeteld 125.974 stappen verder, een Europese titel voor Nederland EN complimenten van de UEFA en KNVB in the pocket, kan RJ Safety & Security, Enschede en Nederland terugkijken op een geweldig Europees Kampioenschap! Dennis: “Het waren veel uren, super lange dagen maar het was waanzinnig gaaf! Enschede, FC Twente en alle collega’s bedankt!”.

Bel RJ Security Safety

(0)88 434 99 04

Copyright RJ Safety & Security

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief