U kunt ons 24 uur per dag bereiken:   088-434 99 04
EHBO

“Wie wil er nou niet levensreddend kunnen optreden?”

Nederlanders weten steeds minder over EHBO. Slechts 3,1% van de Nederlandse bevolking beschikt over een geldig EHBO certificaat of diploma. Het Rode Kruis maakt zich zorgen.

„Door kennisgebrek bestaat het gevaar dat veel mensen niet geholpen kunnen worden wanneer ze plotseling in nood zijn”, zegt Rode Kruis-woordvoerster Iris van Deinse. „Basiskennis van EHBO doet levens redden. De kans om te overleven verdubbelt als reanimatie en de hartdefibrillator (de AED) binnen zes minuten worden ingezet.”

EHBO

Een onlangs gepubliceerd onderzoek van TNS NIPO, in opdracht van het Rode Kruis, beschrijft dat slechts 8% van de circa 1000 ondervraagden een ‘feilloze’ basiskennis hebben. In 2010 was dat nog 12%.

Reden hiervoor is dat tienduizenden mensen in de loop der jaren geen herhalingscursus meer hebben gevolgd. Hun kennis en inzichten voor wat betreft eerste hulp is hierdoor sterk gedateerd.

Dit terwijl het hebben van de juiste papieren voor veel mensen juist een prettig gevoel geeft: “Wanneer iemand iets overkomt wil ik op de juiste manier kunnen handelen en niet aan de zijlijn blijven staan. Wie wil er nou niet levensreddend kunnen optreden?”

Bel RJ Security Safety

(0)88 434 99 04

Copyright RJ Safety & Security

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief