U kunt ons 24 uur per dag bereiken:   088-434 99 04

Wilminktheater in Enschede neemt veiligheidsmaatregelen na aanslagen Parijs

Het Wilminktheater in Enschede gaat extra beveiligingsmaatregelen nemen bij bij grote evenementen. Aanstaande zondag worden tijdens een concert de veiligheidsmaatregelen al opgevoerd. De terroristische aanslagen in Parijs zijn de aanleiding.

Voor zover bekend nemen andere theaters en poppodia in Overijssel geen extra veiligheidsmaatregelen. Het Rabotheater in Hengelo heeft wel gesproken met de gemeente over het versterken van de veiligheid, maar houdt zich aan de richtlijnen van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Die adviseert een reguliere toegangscontrole bij evenementen.

In Enschede gaat het vooral om de veiligheid rond grootschalige evenementen. Per evenement bekijkt het Wilminktheater wat voor maatregelen zij neemt, zoals extra beveiligers of het fouilleren van bezoekers. Tijdens een concert van de band Europe komende zondag worden al extra maatregelen genomen. Welke dat zijn, wil veiligheidscoordinator Marco Rouw niet zeggen. Er zijn geen concrete aanwijzingen. “We nemen alleen voorzorgsmaatregelen.”

Beveiligingsbedrijf merkt alertheid bij evenementen

Dat organisaties van evenementen meer alert zijn merkt ook Herbert Krabbe van RJ Safety & Security in Enschede. “Er wordt meer van te voren gesproken over welke maatregelen ze kunnen nemen. Fouilleren is daar onderdeel van.”

Bron: RTV Oost

Bel RJ Security Safety

(0)88 434 99 04

Copyright RJ Safety & Security

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief