U kunt ons 24 uur per dag bereiken:   088-434 99 04

X-Guard en RJ Safety & Security verlengen overeenkomst en breiden dienstverlening uit

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst RJ Safety & Security en X-Guard door Arjen Lammersen (links) en Rob Kuipers (rechts).

Al jaren biedt RJ Safety & Security in samenwerking met X-Guard de persoonlijke alarmeringsdienst aan voor eenieder die zich in een onaangename situatie bevindt en zich onveilig voelt. “Met trots hebben we de overeenkomst met X-Guard kunnen verlengen en zelfs uitgebreid met de ontwikkeling van een Paniekknoptraining”, vertelt Arjen Lammersen, algemeen directeur bij RJ Safety & Security.

Iedereen ervaart wel eens een situatie waarin hij of zij zich onveilig voelt. Dan is het ontzettend fijn om te weten dat iemand u te hulp kan schieten, wanneer dit nodig is. Voor deze momenten kan de paniekknop van RJ Safety & Security en X-Guard ingezet worden, waarbij u met een speciale app of kleine fysieke knop altijd in verbinding staat met de juiste hulpverlening, zoals collega’s, BHV’ers, landelijke hulpdiensten zoals de politie of de mobiele surveillance van RJ Safety & Security.

Exacte locatiebepaling door GPS en IPS

De persoonlijke alarmeringsservice maakt gebruikt van zowel GPS (Global Positioning System) als IPS (Internal Positioning System). “Door middel van GPS wordt de locatie al bepaald, maar door dit te combineren met IPS is de service in staat om op de decimeter nauwkeurig te bepalen waar men zich bevindt”, vertelt Rob Kuipers, accountmanager bij X-Guard. “Dit kan binnen een gebied zijn of in een gebouw, waarbij de locatie zelfs op verdieping- en kamerniveau nauwkeurig bepaald wordt”.

Alarmering paniekknop

Stel dat u alleen op huisbezoek gaat of u werkt ergens waar u (verbale) agressie of geweld tegenkomt. Dan is de paniekknop een hele goede oplossing! Na het alarm slaan via de paniekknop, welke ook werkt als het scherm vergrendeld is, luistert de centralist van ons Monitoring Operations Center direct mee ter verificatie. Terwijl er wordt meegeluisterd is de hulpverlening al onderweg, zodat u altijd verzekerd bent van snelle en passende hulp. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om de app in ‘risico modus’ te zetten, waarbij er automatisch alarm wordt geslagen wanneer er onvoldoende beweging gedetecteerd is of de mobiele telefoon stuk gaat. Zo bent u zelfs in geval van bewusteloosheid, verzekerd van hulp.

Landelijke Paniekknoptraining

Maar wat doet u in de minuten voordat de hulp gearriveerd is? Hoe zorgt u ervoor dat u voorbereid een situatie in gaat? En hoe brengt u uzelf in veiligheid? Om het antwoord op o.a. deze vragen te geven hebben RJ Opleidingen en X-Guard de Paniekknoptraining ontwikkeld. Deze training is landelijk beschikbaar en kan op iedere gewenste locatie in Nederland gevolgd worden. Tijdens de training koppelen we uw telefoon op de juiste manier, doorlopen we samen een proefmelding (real-time) met het Monitoring Operations Center (de meldkamer van RJ Safety & Security) en wordt u begeleid door een gekwalificeerde docent van RJ Safety & Security in een praktische, korte sessie. Zo bent u zelfverzekerder en weet u beter houding (fysiek en verbaal) te geven in een dergelijke situatie.

Verlenging en uitbreiding overeenkomst

“We zijn trots op de verlenging en uitbreiding van de overeenkomst met X-Guard”, vertelt Lammersen. Kuipers sluit zich hier volledig bij aan: “We hebben bewust gekozen voor een verdere samenwerking met RJ Safety & Security, omdat zij zich gespecialiseerd hebben in de opvolging van persoonsalarmering. De centralisten van RJ Safety & Security zijn hiervoor opgeleid en gaan tot het uiterste in het begeleiden van de complete opvolging, totdat de klant geholpen is. Het is mooi om te zien dat we elkaar op deze manier kunnen versterken, want veilig is het pas, als iemand je komt helpen!”.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u interesse in onze persoonlijke alarmeringsdienst en/of Paniekknoptraining? Neem dan contact op met Rogier Terhalle!

Bel RJ Security Safety

(0)88 434 99 04

Copyright RJ Safety & Security

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief