U kunt ons 24 uur per dag bereiken:   088-434 99 04
Alleen werken, risicovol.

Alleen werken doet iedereen

Wat is een alleenwerker?

Onder alleen werken verstaat men wellicht iets heel anders dan waaronder wij de risicogroep ‘alleenwerkers’ verstaan. Ervaringen in de branche hebben ons geleerd dat een alleenwerker iemand is die buiten het gezichtsveld of gehoorafstand van anderen werkzaamheden verricht. Dat diegene waar het om gaat vier meter van iemand vandaan kan staan, zal logischerwijs niet direct onder alleen werken worden verstaan.

Het is heel goed mogelijk dat alleenwerkers met andere collega’s werkzaam zijn in een groot depot waar gewerkt wordt op afstand of met gehoorbescherming. Deze collega’s kunnen uit elkaars gezichtsveld verdwijnen bij diverse werkzaamheden. De kans op een calamiteit is dan altijd aanwezig. Het geschetste profiel van een alleenwerker is uiteraard een doelgroep waarvoor persoonlijke beveiliging, in de vorm van een alert alarmeringssysteem, eerder noodzaak dan luxe is. In het geval van een calamiteit zal de alleenwerker niet of beperkt in staat zijn om voor zichzelf te alarmeren. Persoonlijk alarmering biedt dan de oplossing.

 

Persoonlijke Alarmering home2 415x133

Alleen werken en onderweg

Persoonlijke alarmering biedt een verscheidenheid aan mogelijkheden. Zo kan het zijn dat het puur als doel heeft om binnen een locatie of terrein de bewusteloosheidsfunctie te gebruiken. In een calamiteiten situatie is het noodzakelijk om exact te weten waar de bewusteloze persoon in kwestie ligt. Onze ervaring is dat persoonlijke alarmering ook uitermate effectief werkt in situaties waarin een werknemer zich onveilig voelt. De wetenschap dat 24/7 contact kan worden gemaakt met onze toezichtcentrale om een centralist te spreken, geeft de gebruikers een uitermate geruststellend gevoel.

Nederland zal zich steeds meer richting de 24-uurseconomie begeven, waarin de traditionele werktijden vanzelfsprekend vervagen. Het gevolg hiervan is werktijden in de donkere uren, waarin werknemers zich snel onveilig kunnen voelen. De oplossing is persoonlijke alarmering, dat in deze gevallen voorziet in berusting en geruststelling.

Hypothetisch gezien kan het zijn dat werknemers zich regelmatig onveilig voelen. Een werkgerelateerd onveilig gevoel heeft dikwijls tot gevolg; ziekmeldingen van collega’s. Een uitstekende oplossing is dan om medewerkers uit te rusten met een persoonlijk alarmeringssysteem. De medewerkers kunnen dan contact maken met de centrale, wanneer een dreigende situatie of een gevoel van onbehagen ontstaat.  Zij begeleiden de werknemers en vertellen hen wat zij het beste kunnen doen. Bij een calamiteit zorgt de meldkamer dat de hulpdiensten snel ter plaatse komen. De praktijk wijst uit dat de wetenschap dat er altijd iemand in de buurt is, een onveilig gevoel voorkomt en het functioneren van medewerkers sterk verbetert.

Copyright RJ Safety & Security

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief