Vacature Operationeel Manager Security

Operationeel Manager Security
Strategische verbinder met bedrijfskundig inzicht

Enschede, fulltime (40 uur)

Functieprofiel

Je bent als Operationeel Manager Security van RJ Safety & Security operationeel eindverantwoordelijk voor de gehele beveiligingsdivisie. Je bent onderdeel van het MT en rapporteert rechtstreeks aan de Algemeen Directeur. De belangrijke taak die je als ervaren manager meekrijgt is het (mede-) bepalen en (laten) uitvoeren van het algemene en strategische beleid om de groei, winstgevendheid en ontwikkeling van de beveiligingsdivisie efficiënt en succesvol te laten verlopen. Deze divisie bestaat uit objectbeveiliging, mobiele surveillance, evenementen, geld- en waarde transport.

De organisatie draait succesvol en zit in een transformatiefase, waar voldoende ruimte is voor ontwikkeling en verdere professionalisering. Met jouw duidelijke visie op bedrijfsvoering, strategische aanpak en stevige persoonlijkheid draag je hieraan actief bij en geef je direct leiding aan vier teamleiders en een planner. Tevens ben je indirect verantwoordelijk voor het organiseren, beheren en optimaliseren van de operationele en personele bezetting, bestaande uit +/- 200 personen. Vanuit deze rol geef jij zelf het goede voorbeeld door het beheren van enkele grote accounts. Als geen ander ben jij in staat om de afdeling verder te laten groeien en excelleren, mede door het verkrijgen van goed inzicht in data.

Vanuit gedegen bedrijfskundige kennis lever jij, in je rol als Operationeel Manager Security, een substantiële bijdrage aan het realiseren van een positieve klantbeleving, waarin je klanten adviseert op het gebied van integrale veiligheid. In deze streef je, met het team, naar een uiterst effectieve en efficiënte uitvoering van de afgesloten contracten. Daarin is het continu verbeteren van operationele processen en vergroten van rendement van groot belang en waar medewerker tevredenheid ook hoog in het vaandel staat.

Verantwoordelijkheden

 • Bijdragen aan een duidelijke visie en strategie voor de toekomst van RJ Safety & Security en deze vertalen naar de interne organisatie
 • Opstellen van een organisatie overkoepelend en afdelingsspecifiek bedrijfsbeleid
 • Leveren van een actieve bijdrage in het transformatieproces, met als uiteindelijk doel het realiseren van de resultaten en groei
 • Optimaliseren en automatiseren van processen en procedures, met focus op kwaliteit en efficiency
 • Ontwikkelen, invoeren en onderhouden van een evenwichtig kwaliteitsbeleid met oog voor enerzijds risicobeheersing en anderzijds effectiviteit en efficiency
 • Mede vertegenwoordigen van het uitvoerend orgaan van RJ Safety & Security naar de klant toe
 • Coaching en verbinding leggen binnen de eigen afdeling en met de overige afdelingen binnen de organisatie
 • Teams en individuele medewerkers ontwikkelen en in hun kracht laten functioneren

  Deze rol is uitermate geschikt voor een stevige mensgerichte en hands-on leider die toe is aan een vervolgstap in zijn/haar carrière en uitdaging ziet om deze ambitieuze afdeling met potentie, uit te bouwen. Jij weet doelen om te zetten in meetbare resultaten.

Wij vragen

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding, bij voorkeur richting Bedrijfskunde of Facility Management
 • Bewezen ervaring met het aansturen van de interne organisatie in een commerciële en/of dienstverlenende organisatie
 • Bedrijfskundig inzicht en een duidelijke visie op bedrijfsvoering
 • Ervaring in het begeleiden van transformatieprocessen
 • Kennis met betrekking tot wet- en regelgeving in de beveiligingsbranche is een pré
 • Ervaring met het opzetten en ontwikkelen van management rapportages, alsmede met BI tooling is een pré
 • Je beschikt bij voorkeur over een netwerk dat past en/of aanvullend is bij de organisatie
 • Type: communicatief, analytisch, strategisch/tactisch, benaderbaar, daadkrachtig.

Bedrijfsomschrijving

RJ Safety & Security is al ruim 20 jaar dé totaalaanbieder op het gebied van veiligheid in Oost Nederland. RJ Safety & Security levert een totaalconcept aan Monitoring, Beveiligings- en Veiligheidsdiensten en Opleidingen. Zij kan door-to-door oplossingen bieden voor ieder beveiligingsvraagstuk, voor zowel organisaties als particulieren. De kennis en jarenlange ervaring op alle facetten van monitoring, beveiliging en opleidingen, samen met de benodigde certificeringen, maken RJ Safety & Security tot een vaste, professionele en betrouwbare partner op het gebied van veiligheid.

De dienstverlening van de beveiligingsdivisie bestaat uit de onderdelen: mobiele surveillance, objectbeveiliging, evenementenbeveiliging, geld- en waarde transport. Met circa 250 medewerkers biedt RJ Safety & Security vanuit 2 vestigingen (Enschede en Almelo) landelijke dienstverlening aan haar klanten.

Geïnteresseerd?

Siebert & Wassink is door RJ Safety & Security gevraagd te ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes in strategie en organisatieontwikkeling en verzorgt de werving- en selectieprocedure voor de Operationeel Manager Security.

Reageren op deze functie kan uiterlijk tot en met 17 mei 2020 De eerste gesprekken worden gevoerd door Rik Schrijver van Siebert & Wassink in week 21. De eerste ronde vervolggesprekken met RJ Safety & Security zijn gepland op 28 mei 2020. De tweede ronde vindt plaats op 4 juni 2020.

Een assessment kan deel uit maken van de procedure.

Wij streven ernaar om de procedure vóór 1 juli 2020 af te ronden.

Neem voor meer informatie contact op met Rik Schrijver van Siebert & Wassink.

t: 053 – 480 35 50

m: 06 – 21554491

e: schrijver@siebertwassink.nl

w: www.siebertwassink.nl

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief