Alarmcentrale

Onze alarmcentrale oftewel ons Monitoring Operations Center is de plek waar 24 uur per dag, 7 dagen per week toezicht wordt gehouden op live videobeelden. In combinatie met onze beveiligers en intelligente alarmsystemen zorgen wij voor een veilige omgeving.

Direct offerte aanvragen

24/7 operatief

Beveiliging op afstand

Alarmcentrale

24/7 operatief

Beveiliging op afstand

Alarmcentrale

Een alarmcentrale is de plek waar een centralist op afstand toezicht houdt op de omgeving. Hij of zij monitort diverse systemen. Door deze systemen (Thermische camera’s, bewegingsdetectie, alarmsystemen) te combineren met een intelligent softwareplatform kan de centralist op effectieve wijze (kantoor)gebouwen, bedrijfsterreinen, bouwplaatsen, parkmanagement, woonhuizen en winkels controleren. Mocht er een een ongewenste situatie worden vastgesteld dan stuurt de centralist de Mobiele surveillance aan. Zo nodig alarmeert hij hulpdiensten als brandweer, ambulance en politie.

Beveiliging vanuit de alarmcentrale

Het Monitoring Operations Center van RJ Safety & Security is de basis voor uw virtuele veiligheid. De kracht van deze alarmcentrale zit in de combinatie van technische beveiliging (camera installatie, toegangscontrole, inbraakbeveiliging) en fysieke beveiliging (alarmopvolging, mobiele surveillance). Zo heeft RJ Safety & Security een concept ontwikkeld dat ‘het nieuwe beveiligen’ wordt genoemd.

RJ Safety & Security beschikt over een EN50518 gecertificeerde Monitoring Operations Center waar real-time beelden worden uitgekeken op camerasystemen van onze opdrachtgevers. Onze Videotoezichtcentrale voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen, waarmee we behoren tot een selecte groep bedrijven in Nederland die een gecertificeerde Videotoezichtcentrale hebben. Samen met uw installateur en de adviseur van RJ Safety & Security omschrijven we in een protocol wat voor uw bedrijf ongewenst gedrag is op en rondom uw terrein. Real-time worden uw camerabeelden middels VCA (Video Content Analyse) geanalyseerd en genereert zo nodig alarm.

Video Content Analyse (VCA)

Video Content Analyse (VCA) is een systeem waarbij de input van diverse camera systemen door slimme software wordt geïnterpreteerd. VCA neemt (bewegende) objecten waar en analyseert deze aan de hand van diverse parameters zoals zoals snelheid,richting, kleur, formaat en warmte (middels thermische camera’s). Zodra er één of meerdere parameters afwijkt zal er een (virtueel) alarm worden geslagen. Samen met uw installateur en de adviseur van RJ Safety & Security stelle we vast wat voor uw bedrijf ongewenst gedrag of gevaarlijke situatie is op en rondom uw terrein. Een greep uit de mogelijkheden:

  • Indringers binnen een bepaald gebied
  • Achtergelaten of juist verwijderde objecten
  • Weggedraaide of afgedekte camera’s
  • Rondhangende individuen of voertuigen
  • Individuen die samen met iemand anders “naar binnen proberen te glippen”
  • Brand of rook

Door gebruik te maken van VCA controleren onze centralisten op een effectieve manier (kantoor)gebouwen, bedrijfsterreinen, bouwplaatsen, parkmanagement, woonhuizen en winkels.

RJ Safety & Security heeft een unieke samenwerking met de politie als het gaat om kentekenregistratie. Vanuit onze Monitoring Operations Center kan bij een verdacht voertuig het kenteken herkenbaar in beeld worden gebracht. Het kenteken kan rechtstreeks worden ingevoerd in de database van de politie en eventuele verdachte voertuigen worden op een snelle manier herkend.

Klaar voor virtuele veiligheid?

Meer weten?

Wilt u meer informatie? Vul dan onderstaand contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op. Wij helpen u graag verder!