RI&E

Wist u dat u wettelijk verplicht bent om een arbobeleid te hebben? De basis hiervoor is een risico inventarisatie en evaluatie. 

Direct offerte aanvragen

RI&E plan

Voorkom boetes

Breng arbeidsrisico’s in kaart

RI&E plan

Voorkom boetes

Breng arbeidsrisico’s in kaart

RJ Safety & Security kan u helpen bij de risico inventarisatie en het daarbij opstellen van een RI&E plan van aanpak. De Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) is al sinds 1 januari 1994 verplicht voor alle werkgevers (uitgezonderd ZZP’ers). Het plan van aanpak is een verplicht onderdeel van de RI&E. Dat staat in de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet). Inspectie SZW controleert hier dan ook op.

Risico inventarisatie

Medewerkers zijn heel erg waardevol voor het succes van uw bedrijf, hierdoor kunt u ze ook niet missen. Maar wist u dat u wettelijk verplicht bent om een arbobeleid te hebben? De basis hiervoor is een risico inventarisatie en evaluatie.

Wat is een RI&E precies?

Een RI&E brengt alle arbeidsrisico’s in kaart, vervolgens gaat u hier een plan van aanpak voor maken om deze risico’s te gaan beheersen. Het grote doel hiervan is om gezondheidsklachten en ongevallen te gaan voorkomen, dit is namelijk erg van belang voor u als werkgever en voor al uw medewerkers. Dit leidt tot minder ziekteverzuim, maar helpt ook bij het vergroten van de productiviteit en werkplezier.

RJ Safety & Security kan u helpen bij de risico inventarisatie en de risico evaluatie.

RI&E plan van aanpak

Nadat de risico’s in beeld zijn gebracht is het van belang om een goed plan van aanpak op te stellen. In het RI&E plan van aanpak staat vermeldt welke maatregelen er genomen zullen worden om de inmiddels bekende risico’s aan te pakken. Hierin staat bijvoorbeeld wie verantwoordelijk is voor welke maatregel en binnen welke tijd de afgesproken acties voltooid moeten worden. Het plan van aanpak is een verplicht deel van de RI&E, de inspectie kan hier om vragen wanneer zij bij uw bedrijf langs komen.

Bij het opstellen van een RI&E plan van aanpak kan RJ Safety & Security u helpen.

Inzicht in risico’s

Ondernemen is risico’s lopen, dat hoort nu eenmaal bij het ondernemerschap. Maar wat als er plotseling een ongeval met een machine gebeurt? Een medewerker gevaarlijke stoffen binnenkrijgt? Of als iemand uitvalt omdat hij of zij te zwaar werk heeft, of te veel? Dan staat de productie stil, of moet u het met een persoon minder doen. Daar komen nog de kosten van verzuim en mogelijke reparaties bij. Bovendien brengt het uw goede naam in gevaar. Kortom, behoorlijke risico’s!

Een RI&E is eigenlijk twee dingen: een LIJST met alle (veiligheids– en gezondheid) risico’s in uw bedrijf, en een PLAN voor het oplossen ervan. Met die twee kunt u de risico’s voor uw personeel en uw bedrijf terugdringen. Dus ook het financiële risico.

Bij het opstellen van een RI&E plan van aanpak kan RJ Safety & Security u helpen.

Meer weten?

Wilt u meer informatie? Vul dan onderstaand contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op. Wij helpen u graag verder!