RI&E

Wist u dat u wettelijk verplicht bent om een arbobeleid te hebben? De basis hiervoor is een risico inventarisatie en evaluatie. 

Direct offerte aanvragen

RI&E plan

Voorkom boetes

Breng arbeidsrisico’s in kaart

RI&E plan

Voorkom boetes

Breng arbeidsrisico’s in kaart

RI&E Risico Inventarisatie & Evaluatie

Sinds 1 januari 1994 is, volgens de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet), een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) verplicht voor alle werkgevers (uitgezonderd ZZP’ers). Een plan van aanpak is een verplicht onderdeel van de RI&E. Wilt u de risico inventarisatie en het plan van aanpak eenvoudig en goed geregeld hebben? Schakel dan RJ Safety & Security in. Met onze hulp bent u verzekerd van een goede RI&E, kunnen uw medewerkers veilig werken en voorkomt u torenhoge boetes na een incident. Meer informatie download dan nu onze gratis whitepaper RI&E.

Investeer in uw bedrijf en bescherm uw waardevolle activa met onze uitgebreide RI&E-services. Wij staan klaar om u te begeleiden bij het waarborgen van een veilige en gedegen werkomgeving. Vraag vandaag nog geheel vrijblijvend een offerte aan en ontdek hoe RI&E uw bedrijf naar een hoger niveau van veiligheid tilt.

Vrijblijvend een RI&E offerte opvragen Vrijblijvend een een veiligheidsscan laten uitvoeren

Risico inventarisatie

Medewerkers zijn heel erg waardevol voor het succes van uw bedrijf, maar bent u op de hoogte van alle risico’s in uw bedrijf? Als ondernemer bent u wettelijk verplicht een arbobeleid te hebben en een verplicht onderdeel hiervan is een risico inventarisatie en evaluatie. Wij kunnen u helpen bij de risico inventarisatie en het opstellen van het bijbehorende RI&E plan van aanpak.

Wat is een RI&E precies?

Een RI&E brengt alle arbeidsrisico’s (zichtbaar en onzichtbaar) binnen een bedrijf in kaart. Het bijbehorende plan van aanpak geeft aan hoe deze risico’s beheerst kunnen worden en gezondheidsklachten en ongevallen voorkomen kunnen worden. Een goede RI&E vermindert bovendien het ziekteverzuim en vergroot de productiviteit en het werkplezier. Belangrijk voor elke werkgever, maar vooral ook voor alle medewerkers.

RJ Safety & Security kan u helpen bij de risico inventarisatie en de risico evaluatie.

RI&E plan van aanpak

Met een RI&E brengt u de arbeidsrisico’s binnen uw bedrijf in beeld. Daarna is het van belang om een goed plan van aanpak op te stellen. In het RI&E plan van aanpak vermeldt u welke maatregelen er genomen zullen worden om de inmiddels bekende arbeidsrisico’s aan te pakken. Ook geeft u aan wie verantwoordelijk is voor welke maatregel en binnen welke tijd de afgesproken acties voltooid moeten worden. Het plan van aanpak is een verplicht deel van de RI&E en de inspectie SWZ kan u hierom vragen wanneer zij bij uw bedrijf langs komen.

Kunt u wat hulp gebruiken bij het opstellen van een RI&E plan van aanpak? RJ Safety & Security helpt u graag. Neem vandaag nog contact met ons op.

Inzicht in risico’s

Ondernemen is risico’s lopen, dat hoort nu eenmaal bij het ondernemerschap. Helaas horen mogelijke bedrijfsongevallen ook bij deze risico’s; een ongeval met een machine, een medewerker die gevaarlijke stoffen binnenkrijgt, of uitval door te zwaar of te veel werk. Behalve de nadelige gevolgen voor de gezondheid van uw medewerker, kan dit ook voor hoge kosten zorgen. De productie staat stil, of u moet u het met een persoon minder doen. Daar komen nog de kosten van verzuim en mogelijke reparaties bij. Bovendien brengt het uw goede naam in gevaar. Kortom, behoorlijke risico’s!

Een RI&E is eigenlijk twee dingen: een LIJST met alle (veiligheids– en gezondheids)risico’s binnen uw bedrijf en een PLAN voor het voorkomen ervan. Met een goede RI&E dringt u de risico’s voor uw personeel en uw bedrijf terug. Meer weten? Download dan onze gratis Whitepaper RI&E.

Ontvang gratis onze whitepaper Risico-Inventarisatie en -Evaluatie

Wil je meer inzicht krijgen in het belang van een goede Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) voor jouw bedrijf? Ontvang nu gratis onze informatieve whitepaper waarin we dieper ingaan op dit onderwerp.

 • Ontdek waarom een gedegen RI&E essentieel is voor een veilige werkomgeving.
 • Leer hoe je risico’s kunt identificeren en evalueren.
 • Ontvang praktische tips en handvatten voor het uitvoeren van een effectieve RI&E.
 • Zorg ervoor dat jouw organisatie voldoet aan de wettelijke verplichtingen op het gebied van veiligheid en gezondheid.

Vul onderstaand formulier in en ontvang onze gratis Whitepaper RI&E.

Whitepaper

De noodzaak van een goede RI&E voor uw bedrijf

Ontvang gratis onze whitepaper Risico-Inventarisatie en -Evaluatie

Bij het opstellen van een RI&E plan van aanpak kan RJ Safety & Security u helpen.

Verplichting RI&E

Voor alle ondernemers met personeel (vaste mensen, tijdelijke krachten, vrijwilligers of stagiaires) is er een RI&E-plicht volgens de Arbowet (Arbeidsomstandighedenwet). Goed voor de gezondheid van uw medewerkers en uw bedrijf. Met een goede RI&E heeft u inzicht in alle security risico’s en dat is behalve voor de gezondheid van uw medewerkers, ook goed voor uw bedrijf. Heeft u geen RI&E, dan kunt u immers flinke boete krijgen en bovendien kan dit, in het geval van schade of letsel, nadelige gevolgen voor uw verzekering hebben. Heeft uw bedrijf meerdere vestigingen? Dan moet voor iedere vestiging een aparte RI&E en plan van aanpak gemaakt en actueel gehouden worden. In onze gratis whitepaper RI&E leest u hierover meer.

In 5 stappen naar een goede RI&E

Hoe brengt u met een risico inventarisatie en evaluatie de belangrijkste arbeidsrisico’s binnen uw bedrijf in kaart? En welke oplossingen kunt u aandragen voor het beperken of wegenemen van deze risico’s? Hoe verwerkt u deze vervolgens in een degelijk plan van aanpak? Stuk voor stuk vragen waarbij RJ Safety & Security kan helpen. Voor het opstellen van een goede RI&E en een praktisch plan van aanpak hanteren wij het volgende 5-stappenplan:
 • Stap 1: Voorbereiding inventarisatie
 • Stap 2: Inventarisatie
 • Stap 3: Verzamelen resultaten
 • Stap 4: Opstellen RI&E en plan van aanpak
 • Stap 5: Toetsing en implementatie
Geef uw medewerkers een veilige en gezonde werkomgeving én voorkom een boete. Neem contact met ons op en laat ons zorgen voor een goede RI&E voor uw bedrijf.

Investeer in uw bedrijf en bescherm uw waardevolle activa met onze uitgebreide RI&E-services. Wij staan klaar om u te begeleiden bij het waarborgen van een veilige en gedegen werkomgeving. Vraag vandaag nog geheel vrijblijvend een offerte aan en ontdek hoe RI&E uw bedrijf naar een hoger niveau van veiligheid tilt.

Vrijblijvend een RI&E offerte opvragen

RI&E toetsing

Meestal moet u de opgestelde RI&E en het plan van aanpak laten toetsen door een gecertificeerde arbodienst/deskundige. Deze controleert tijdens een bedrijfsbezoek of alle risico’s op uw inventarisatielijst staan, of de bedrijfssituatie goed is weergegeven en of de laatste normen en richtlijnen gebruikt zijn.

Wilt u zeker weten dat u bij het opstellen van uw RI&E geen risico’s over het hoofd ziet, of wilt u ondersteuning bij het opstellen van een plan van aanpak? Bel (088 434 99 04) of mail (info@rjsecurity.nl) ons. Wij zijn u graag van dienst.

Ontvang gratis onze whitepaper
Risico-Inventarisatie en -Evaluatie

Wilt u meer inzicht krijgen in het belang van een goede Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) voor uw bedrijf? Ontvang nu gratis onze informatieve whitepaper waarin we dieper ingaan op dit onderwerp.

 • Ontdek waarom een gedegen RI&E essentieel is voor een veilige werkomgeving.
 • Leer hoe u risico’s kunt identificeren en evalueren.
 • Ontvang praktische tips en handvatten voor het uitvoeren van een effectieve RI&E.
 • Zorg ervoor dat uw organisatie voldoet aan de wettelijke verplichtingen op het gebied van veiligheid en gezondheid.

Vul bovenstaand formulier in en ontvang onze gratis Whitepaper RI&E

Meer weten?

Wilt u meer informatie? Vul dan onderstaand contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op. Wij helpen u graag verder!