Ontruimingsoefening
BHV ontruimingsoefening op locatie
Een ontruimingsplan is een essentieel element voor een goede coördinatie van BHV-ers en andere werknemers bij een calamiteit. Hoe vaker er geoefend wordt, hoe beter de uitvoering ervan zal zijn.

Over deze opleiding

Oefening duurt ongeveer 2,5 uur
Op locatie
Maatwerk ontruimingsoefening
Inclusief een verslag

Ruim 25 jaar ervaring

Maatwerk mogelijk

Training op locatie

BHV ontruimingsoefening: voorbereiding en veiligheidstraining

Een ontruimingsoefening is een belangrijk hulpmiddel om de veiligheid en arbeidsomstandigheden binnen uw organisatie te optimaliseren. RJ Safety & Security kan een volledige BHV ontruimingsoefening voor u organiseren, observeren en evalueren. Na de oefening stellen wij een rapportage op voor uw administratie. Wij ontwikkelen het scenario voor de ontruimingsoefening volledig naar uw wens, voor uw specifieke organisatie. Zo trainen u en uw medewerkers zo realistisch mogelijk.

Afgezien van het uitvoeren van fysieke ontruimingsoefeningen, is het ook een optie om meerdere scenario’s eerst te simuleren met een ’table top’-oefening. Met behulp van een uitvergrote plattegrond (op tafel) nemen we theoretische evacuaties met u en uw medewerkers door. Zo krijgt u een goed idee van potentiële knelpunten tijdens een evacuatie.

Inhoud programma

Een kantoor, industriële onderneming, school, zorginstelling of horecabedrijf; iedere organisatie is anders. Een ontruimingsplan opstellen of een ontruimings-, of 'table top'-oefening organiseren is daarom ook altijd maatwerk.
Het scenario voor de ontruimingsoefening voor uw organisatie bespreken en ontwikkelen we samen met u, zodat u, en uw (BHV)medewerkers, een evacuatie in uw bedrijf zo realistisch mogelijk kunnen oefenen. Direct na de oefening zal worden geëvalueerd en daaropvolgend maken we een verslag van de oefening.
Bijzonder geschikt voor: Kantoren, Industrie, Scholen, Zorg, Horeca

Ontruimingsplan

Een ontruimingsplan is een essentieel element voor een goede coördinatie van BHV-ers en andere werknemers bij een calamiteit. In het ontruimingsplan staan de afspraken en de procedures met betrekking tot het handelen bij een evacuatie.

bhv coördinatie tijdens ontruimingsoefening

Zo weten de BHV-ers, maar ook receptie, directie en overige medewerkers hoe zij het pand zo snel en veilig mogelijk moeten verlaten. Is er in het gebouw een brandmeldinstallatie aanwezig, dan is een ontruimingsplan zelfs verplicht. Ontruimingsplannen dienen te voldoen aan de gestelde norm NTA- 8112. Deze norm hanteren wij ook bij het ontwikkelen van ontruimingsplannen.

Middelen inzet (in overleg)

  • Rookmachine
  • Lichtslang
  • Vlamborden
  • Pennen/notitieblokjes
  • Oefenleider

Veiligheid tijdens de oefening

De deelnemers moeten aanwijzingen van de veiligheidsfunctionaris strikt opvolgen. Indien de oefening onverwacht leidt tot een echt incident, of indien er zich een andere calamiteit voordoet, wordt de oefening per direct beëindigd. De volgende term wordt hiervoor gebruikt: “NO PLAY, NO PLAY, NO PLAY”. De daartoe bevoegde personen van de opdrachtgever nemen direct de leiding over. De opdrachtgever zorgt voor de benodigde personeelsleden om deze veiligheid te waarborgen.

Het eventueel afzetten/uitzetten van computers, gebouwbeheerssystemen en dergelijke zal worden gecontroleerd door personeel van de opdrachtgever.  RJ Safety & Security is geenszins verantwoordelijk voor eventuele storingen of andere gebreken die ontstaan of kunnen ontstaan door het afzetten van systemen en dergelijke. RJ Safety & Security zal zich derhalve ook niet bemoeien met de afzetprocedures. Wel zullen de bevindingen worden meegenomen in de rapportage achteraf.

Tabletop ontruimingsoefening

Een ontruimingsoefening met alle betrokken medewerkers is organisatorisch niet altijd even makkelijk. Een table-top ontruimingsoefening met alleen BHV’ers, of ook met medewerkers is daarentegen snel en met regelmaat te plannen. Het vervangt de fysieke ontruimingsoefening niet, maar het is een goede aanvulling daarop. Bij een tabletop oefening maken we gebruik van een plattegrond van de organisatie. Aan de hand van een casus spelen we hierop een ontruiming na, waarbij alle noodzakelijke stappen doorlopen worden. Zo wordt snel duidelijk wat de taakverdeling is en of de procedures bij iedereen bekend zijn.

Interesse? Neem contact met ons op. We vertellen u graag meer.

Extra informatie BHV ontruimingsoefening

Tijdens de oefening is het voor de deelnemers niet toegestaan om onveilig op te treden of om onveilige handelingen uit te voeren, dan wel onveilige situatie(s) te laten ontstaan. Indien deelnemers van mening zijn dat de veiligheid tijdens de oefening onvoldoende is gewaarborgd, moeten zij dit onmiddellijk melden aan de oefenleider/veiligheidsfunctionaris en desnoods hun activiteiten stoppen.

Over RJ Opleidingen

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden m.b.t. het trainen van uw personeel of heeft een specifieke vraag over een van onze cursussen, neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken via (0)88 434 99 04, stuur een e-mail naar opleidingen@rjsafety-security.nl. Wij helpen u graag!

Recensies

Een greep uit onze zeer gewaardeerde klantenbestand waar een nauwe samenwerking en duurzaamheid de fundamenten van een langdurige relatie zijn.

Review Harry Kervel **** "Prima , geclassificeerde mensen"
Review Ferdinand ***** "Tot nu toe positief."

Vrijblijvend informatie of een offerte opvragen?

Een BHV ontruimingsoefening wordt op maat aangeboden. Vul onderstaand formulier in en wij zorgen voor een passende offerte voor uw bedrijf of organisatie. Ook voor andere vragen of opmerkingen kunt u dit formulier gebruiken.

Direct contact kan natuurlijk ook via 088-4349904 of mail naar opleidingen@rjsecurity.nl.