Heftruck cursus

Tijdens de Heftrucktraining / Reachtrucktraining of Zijladertraining leert de cursist alle relevante wet- en regelgeving, de risico’s van het rijden en besturen en het voertuig veilig bedienen in de praktijk.

Direct offerte aanvragen

Met certificaat of diploma

In-company training

Klaar in 1 dagdeel

Met certificaat of diploma

In-company training

Klaar in 1 dagdeel

Ongevallen met logistieke voertuigen, zoals de heftruck, reachtruck, of zijlader komen regelmatig voor en kunnen zeer ernstig zijn. Van de 1700 ongevallen per jaar melden bedrijven ongeveer 200 gevallen bij de Arbeidsinspectie. De ongevallen worden vaak veroorzaakt door het rijgedrag van de reachtruck- of heftruckchauffeur. Het menselijk falen speelt de grootste rol. Een andere oorzaak is het slechte onderhoud aan het materieel of het ontbreken van veiligheidsgordels.

Onze heftruck opleidingen en cursussen

Bij RJ Safety & Security bieden wij u een drietal heftruck trainingen aan: basis, herhaling, en Heftrucktraining code 95 . Na afloop van de respectievelijke cursus krijgt u van ons een certificaat.


Heftrucktraining basis

Tijdens de Heftrucktraining / Reachtrucktraining of Zijladertraining Basis leert de cursist alle relevante wet- en regelgeving, de risico’s van het rijden en besturen en het voertuig veilig bedienen in de praktijk. […]

Bekijk deze opleiding>


Heftruck Herhaling

De focus van de herhalingstrainingen ligt juist veel op het afleren van verkeerd gedrag. . […]

Bekijk deze opleiding >


Heftruck- / Reachtrucktraining Code 95

Tijdens de Heftrucktraining / Reachtrucktraining Code 95 leert de cursist alle relevante wet- en regelgeving, de risico’s van het rijden en besturen en het voertuig veilig bedienen in de praktijk. […]

Bekijk deze opleiding >


Inhoud heftruck training

Heftruckchauffeur opleiding

De Heftruckchauffeur opleiding begint met een theoriesessie over veiligheidseisen- en regels en wordt afgerond met een theorietoets.  Hierna volgt een korte uitleg en een terugkoppeling over de resultaten van de toets. RJ Opleidingen hecht er waarde aan dat het praktijk gedeelte langer duurt dan het theoretische deel. Er zal gestart worden met een inspectie en controleronde waarna diverse opdrachten uitgevoerd gaan worden op de goede en veilige manier. Praktijkgericht en veilig werken staan voorop.

Hoewel delen van de training gelijk zijn voor verschillende voertuigtypen, gaat de docent ruimschoots in op voertuigspecifieke onderdelen. Zo worden specifieke bandtypen, brandstof en gevolgen voor gewicht en bochten, bijladen van gedestilleerd water en mogelijke risico’s, lastenverdeling zijlader etc. behandeld.

In-company heftruck training

Duur van de training

De basis training en herhaling bestaat uit 1 dagdeel van 4 uren. Ochtend van 08:30 tot 12:30, middag van 13:00 tot 17.00.
De code 95 training bestaat uit 1 dag van 7.5 uren (7 uren training en 30 minuten pauze), van 09:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 16.30.

Vereisten

De klant zorgt voor een goedgekeurde en verzekerde Heftruck / Reachtruck / Zijlader voor de opleidingen inclusief (indien nodig) de P.B.M. Het is niet mogelijk om verschillende voertuigtypen (bv 1 heftruck en 1 zijlader) in 1 training tegelijk te gebruiken.

Vereisten

Deze training wordt in-company aangeboden.

Vorkheftruck certificaat

Bij het succesvol afsluiten van een training krijgen cursisten een digitaal certificaat van deelname (geldigheid 1 jaar) en indien gewenst een persoonsgebonden pasje.Bij het succesvol afsluiten van de training krijgen cursisten een digitaal certificaat van deelname (geldigheid 1 jaar) en indien gewenst een persoonsgebonden pasje. Indien van toepassing worden de Code 95 punten verwerkt in het systeem van het CBR/CCV.

Meer weten?

Wilt u meer informatie? Vul dan onderstaand contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op. Wij helpen u graag verder!