RI&E laten uitvoeren

Uw RI&E perfect uitgevoerd door RJ Safety & Security

RJ Safety & Security

Uw vertrouwde RI&E specialist

RJ Safety & Security is uw ultieme partner op het gebied van veiligheid en beveiliging. Als toonaangevende aanbieder van allesomvattende beveiligings- en veiligheidsdiensten in Nederland, bieden wij een compleet concept aan. Onze uitgebreide kennis en jarenlange ervaring in alle aspecten van beveiliging, training en technologie, gecombineerd met de vereiste certificeringen, maken RJ Safety & Security tot een stabiele, professionele en betrouwbare keuze op het gebied van veiligheid.

Investeer in uw bedrijf en bescherm uw waardevolle activa met onze uitgebreide RI&E-services. Wij staan klaar om u te begeleiden bij het waarborgen van een veilige en gedegen werkomgeving. Vraag vandaag nog geheel vrijblijvend een offerte aan en ontdek hoe RI&E uw bedrijf naar een hoger niveau van veiligheid tilt.

Offerte aanvragen

RI&E Laten uitvoeren

Vul onderstaand formulier in en wij sturen u zo spoedig mogelijk een geheel vrijblijvend voorstel om uw RI&E vakkundig en zonder zorgen door ons te laten uitvoeren.

Bedrijfgegevens

Voor welk bedrijf wilt u een RI&E laten uitvoeren? Wat voor type bedrijf betreft het?
Voor welk bedrijf wilt u een RI&E laten uitvoeren?
Wat is uw KVK nummer?
Wat is het adres van uw bedrijf?
In welke plaats bent u gevestigd?
Wat is de postcode van uw bedrijf?
Voor hoeveel vestigingen dient er een RI&E opgesteld te worden?
Hoeveel medewerkers zijn er werkzaam op alle vestigingen?
In welke branche(s) bent u actief?

Hoe kunnen wij u bereiken?

Indien we vragen of opmerkingen hebben met wie kunnen wij dan contact opnemen?
Wat is de naam van uw contactpersoon
Wat is het E-mail adres van uw contactpersoon?
Wat is het telefoonnummer waarop wij de contactpersoon kunnen bereiken?
Is er een apart E-mail adres welke wij dienen te gebruiken voor facturatie?
RI&E Checklist - RJ Safety & Security

Risico-Inventarisatie en -Evaluatie

Wat is een RI&E?

en Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) is een document dat de potentiële risico’s binnen een organisatie beschrijft met betrekking tot gezondheid en veiligheid op de werkvloer. Elk bedrijf met personeel heeft de verplichting om grondig te onderzoeken of, en op welke manier, het werk gevaarlijk of schadelijk kan zijn voor de medewerkers. Deze bevindingen worden nauwkeurig gedocumenteerd in de vorm van een RI&E en Plan van Aanpak. De RI&E is wettelijk verplicht voor alle bedrijven met personeel, met uitzondering van ZZP’ers, sinds 1 januari 1994 volgens de Arbeidsomstandighedenwet.

Vaak hebben ondernemingen nog geen adequate RI&E. De voornaamste redenen hiervoor zijn dat bedrijven niet volledig op de hoogte zijn van hun wettelijke verplichtingen en dat de procedure te complex lijkt. Een informatief filmpje over de RI&E biedt verheldering.

Een degelijke RI&E biedt ondernemers inzicht in de potentiële gevaren en risico’s waaraan medewerkers kunnen worden blootgesteld tijdens hun werkzaamheden. Het vooraf identificeren van deze gevaren en risico’s maakt het mogelijk om passende beheersmaatregelen te treffen. Op deze manier wordt de kans op een ongeval verkleind, waardoor de focus kan worden gelegd op zaken die essentieel zijn voor de bedrijfscontinuïteit.

De cijfers

Waarom een RI&E laten uitvoeren

60%

Kleine Bedrijven en RI&E

Hoewel RI&E verplicht is voor alle bedrijven, blijkt uit statistieken dat vooral kleinere bedrijven achterblijven. Ongeveer 60% van de kleine bedrijven met minder dan 10 werknemers heeft nog geen RI&E uitgevoerd, wat aangeeft dat er meer bewustzijn en naleving nodig is in deze sector.

25%

Bijdrage aan Veiligheid

Uit onderzoek blijkt dat bedrijven met een actuele en volledige RI&E aanzienlijk minder arbeidsongevallen hebben. In feite leidt een goede RI&E tot wel 20-25% minder ongevallen op de werkvloer, wat benadrukt hoe essentieel dit instrument is voor het waarborgen van veiligheid.

20K.

Preventie van Beroepsziekten

Een goede RI&E richt zich niet alleen op directe fysieke risico’s, maar ook op beroepsziekten. Jaarlijks zijn in Nederland naar schatting 20.000 nieuwe gevallen van beroepsziekten, waarvan een aanzienlijk deel voorkomen kan worden door adequate risicobeoordeling en preventiemaatregelen.

Meer informatie?

Download onze RI&E Whitepaper

Wilt u uitgebreider begrijpen waarom een gedegen Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) zo cruciaal is voor uw bedrijf? Download dan nu kosteloos onze informatieve whitepaper waarin we dieper ingaan op dit onderwerp.

Vul het formulier hieronder in en ontvang onze waardevolle Whitepaper RI&E kosteloos.