Drone beveiliging

De mogelijkheden voor de inzet van drones zijn legio. Denk aan het verifiëren van een alarm, of het surveilleren boven evenementen.
Ook op het gebied van drone preventie, is een rol weggelegd voor de beveiligingssector.

Direct offerte aanvragen

Drones bij beveiliging

Anti drone beveiliging

Drone monitoring

Drones bij beveiliging

Anti drone beveiliging

Drone monitoring

Drone Beveiliging – een nieuw perspectief op beveiliging

De opkomst van drones gaat vlug. Vliegensvlug. Ook in de beveiligingssector. De mogelijkheden voor de inzet van drones in de beveiliging zijn legio. Denk bijvoorbeeld aan het verifiëren van een inbraakalarm op een bedrijventerrein, of het surveilleren boven grote terreinen of evenementen. Maar ook op het gebied van drone preventie, het tegengaan van bedreigend drone verkeer, is een rol weggelegd voor de beveiligingssector in de vorm van 24/7 drone monitoring. In ons streven naar het verbeteren en innoveren van beveiligingstechnieken, houdt RJ Safety & Security zich volop bezig met onderzoek en het verkennen van de mogelijkheden van de inzet van drones en op het gebied van drone detectie.

Drone security uitgebreid getest en ontwikkeld

RJ Safety & Security, één van de deelnemers aan het proeftuinproject UIVER (Unmanned Intelligent Verification & Effective Response), waarin de afgelopen jaren nieuwe drone- en veiligheidstechnieken getest zijn. In een realistische, gecontroleerde en volledig afgeschermde omgeving is er getest met de toepassing van (automatische) drone beveiliging en -technologie bij een brand, een verkeersongeval, de bewaking van een bedrijventerrein en opsporing van gevaarlijke stoffen. De opgedane kennis en ervaring gebruiken we om, nu en in de toekomst, ontheffing te krijgen om deze veiligheidssystemen ook daadwerkelijk in te mogen zetten.

Inzet van drones bij beveiliging

Er is wettelijk gezien steeds meer mogelijk als het gaat om de inzet van drones voor security– en safety-doeleinden. Waar een CCTV systeem eerder dé oplossing was voor de beveiliging van een gebouw of terrein, is het nu in sommige gevallen mogelijk om een drone te gebruiken. Bij een (potentiële) calamiteit kan een drone, zeker op moeilijk toegankelijke plekken, snel en effectief ingezet worden om poolshoogte te nemen. Indien nodig, kan de meldkamer, die de camerabeelden live binnenkrijgt, direct actie (bijvoorbeeld de inzet van beveiliging, brandweer of politie) ondernemen.

RJ Safety & Security kan, binnen de huidige wetgeving en technische mogelijkheden, een afgeschermd eigen terrein beveiligen met een (automatische) drone. Het inzetten van een drone voor beveiliging is momenteel vooral interessant voor grote terreinen, zoals terminals, havens en grote industriële complexen. Heeft u interesse in drone security voor uw terrein, of wilt meer weten over uw beveiligingsopties? Neem dan contact met ons op! We denken graag met u mee en voorzien u vrijblijvend van advies over de mogelijkheden van drone beveiliging voor uw onderneming.

“De camerabeelden worden live gestreamd naar ons eigen Monitoring Operations Center. Zo kunnen we in de praktijk direct optreden en ondertussen zicht houden op de situatie.”

Patrick Keizers – RJ Safety & Security

Anti drone beveiliging

Het gebruik van drones heeft ook een negatieve kant. Drones kunnen een veiligheidsrisico vormen. Zo kunnen ze het vliegverkeer verstoren of op andere gevaarlijke plekken, zoals boven een snelweg of mensenmassa, vliegen. Drones kunnen bovendien gebruikt worden om ongewenst opnames te maken (denk aan bedrijfsspionage) of zelfs om een terroristische aanslag te plegen. Om ongewenste drones tegen te gaan is een drone detectie systeem, waarmee de drone en de piloot gelokaliseerd kunnen worden, van belang. Alleen zo kan gericht actie worden ondernomen (tegen de piloot, maar ook tegen de drone).

Behalve voor militaire en politie doeleinden, bestaan er momenteel nog niet veel particuliere mogelijkheden voor actieve en effectieve drone preventie. Wel doet RJ Safety & Security nu op het gebied van drone detectie systemen, zowel praktische, als theoretische ervaring op. Dat gebeurt onder meer door het verzamelen van data van een drone detectie systeem in Enschede, dat een groot deel van de drones in het luchtruim en de bijbehorende locatie van de piloot kan detecteren. Deze informatie kan ingezet worden om snel te reageren op ongewenst gedrag.

Drone beveiliging: wat kan RJ Safety & Security voor u betekenen?

Hoewel de mogelijkheden op dit moment nog enigszins beperkt zijn, staat wel vast dat drones als beveiligingsmiddel in de toekomst een significante rol gaan spelen. Dankzij alle uitvoerige testprojecten in de proeftuin (UIVER) kunnen we (automatische) dronetechnologie al op meerdere plekken inzetten voor surveillance. Het is een kwestie van tijd voor we deze technologie ook op uitgebreidere schaal kunnen gaan toepassen. Met al onze reeds opgedane kennis en ervaring en voortdurende verkenning van de mogelijkheden is RJ Safety & Security uw ideale partner op het gebied van drone beveiliging.

Bent u actief op het terrein van hulpdiensten, de beveiliging van grote bedrijventerreinen of bijvoorbeeld de organisatie van grote evenementen en is dronetechnologie voor u dé oplossing? Of heeft u vragen of ideeën over de inzet van drones voor uw organisatie? Laten we eens van gedachten wisselen. Neem contact met ons op, dan plannen we snel een vrijblijvend gesprek!

Meer weten?

Wilt u meer informatie? Vul dan onderstaand contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op. Wij helpen u graag verder!