Zonnepanelen bewaking

De belangrijkste functie van het Monitoring Operations Center is om te voorkomen dat er een alarmsituatie ontstaat bij uw bedrijf of organisatie.

Direct offerte aanvragen

Voorkom diefstal of inbraak

Intelligente camera’s

24/7 beveiliging op afstand

Voorkom diefstal of inbraak

Intelligente camera’s

24/7 beveiliging op afstand

Onmisbare beveiliging van zonneparken

Zonneparken worden steeds vaker gezien als lucratieve, duurzame en milieuvriendelijke energiebronnen. Maar met de groeiende aanwezigheid van zonneparken in ons land komen ook nieuwe uitdagingen op het gebied van beveiliging om de hoek kijken. Zonneparken vormen een aantrekkelijk doelwit voor criminelen. Dieven stelen ofwel de panelen zelf of de koperen kabels onder de panelen. Heeft u al maatregelen genomen om uw waardevolle investeringen te beschermen?

Koperdiefstal is een opkomende trend in Nederlandse zonneparken

Criminelen vinden steeds vaker zonneparken door heel het land. Een zonnepark herbergt waardevolle apparatuur. Panelen, kabels en omvormers zijn steeds vaker het doelwit van dieven of vandalen, met alle financiële schade van dien.

De diefstal van koperen kabels is uitgegroeid tot een alarmerende trend door de grote vraag naar koper. De schade kan oplopen tot honderdduizenden euro’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan braakschade en er is vaak ook schade aan de kostbare transformatorstations. Bovendien zijn er de kosten voor het vervangen van de gestolen kabels waarvoor het materiaal en de arbeidskrachten vaak beperkt beschikbaar zijn. En dan zijn er natuurlijk ook nog de gederfde inkomsten als gevolg van de (gedeeltelijke) stilstand. Al met al een enorme schadepost die bedrijven noodzaakt om de beveiliging aanzienlijk te versterken.

Proactieve preventie van diefstal van zonnepanelen en koperkabels

De beveiligingsmaatregelen in zonneparken laten vaak te wensen over. Meestal is er sprake van een metalen hek om het park en soms zijn er zelfs beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Maar deze camera’s bieden meestal slechts de mogelijkheid om beelden achteraf te bekijken. Op dat moment zijn de dieven doorgaans al gevlogen. Om die reden eisen verzekeraars dan ook strenge beveiligingsmaatregelen, zoals hekwerk, bewegingsdetectie en cameramonitoring met een snelle en effectieve doormelding naar een meldkamer.

RJ Safety & Security beveiligt uw zonnepark dusdanig, dat potentiële daders elders hun geluk moeten beproeven. Het afschrikeffect van onze goed zichtbare beveiligingsmaatregelen speelt hierbij een cruciale rol.

Beveiligingscamera’s

Onze geavanceerde camerabeveiliging biedt een effectieve oplossing. Dankzij de installatie van hoogwaardige camera’s met warmtebeeld (thermische detectie) en loopvlakken (lijndetectie) houden we uw zonnepark nauwlettend in de gaten; elke bezoeker wordt gedetecteerd. Het zien van onze camera’s alleen al schrikt dieven vaak af.

Constante monitoring

Onze camera’s zijn verbonden met ons Monitoring Center (EN50518 gecertificeerd). Onze gecertificeerde en ervaren operators analyseren alle alarmmeldingen in realtime. Onze landelijke dekking stelt ons in staat alle ongewenste bezoekers in uw zonnepark te detecteren en op heterdaad te betrappen. We grijpen direct in en coördineren we een snelle reactie, met behulp van een directe koppeling met de 112-meldkamer. Onze dienstverlening omvat alarmmelding en bewaking door getrainde en ervaren medewerkers, 24 uur per dag, zeven dagen per week.

Interesse? Neem snel contact met ons op.

Bescherm uw zonnepanelen

Meer weten?

Wilt u meer informatie? Vul dan onderstaand contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op. Wij helpen u graag verder!