Safety Campus

Wanneer uw BHV opleiding net even wat realistischer en afwisselender mag zijn dan nodigen wij u uit voor een leuke en leerzame BHV praktijk ervaring op de Safety Campus.

Direct offerte aanvragen

Professionele oefenfaciliteiten

Realistische brandtraining

Leuke en leerzame BHV oefeningen

Professionele oefenfaciliteiten

Realistische brandtraining

Leuke en leerzame BHV oefeningen

High Tech trainingscentrum

Op het voormalige Vliegveld Twente bevindt zich het trainingscentrum: Troned Safety Campus. Wilt u uw BHV nog praktijkgerichter en realistischer trainen? Dan is deze locatie, waar onder meer ook brandweer, politie en hulpdiensten (zoals de GHOR) trainen, uitermate geschikt. Waarom? Dat vertellen we u hier.

Realistische brandtrainingen bij Troned:

Woonkamerbrand

Om u de intensiteit van een brand te laten ervaren, bootsen we een woonkamerbrand na. Dit kan variëren van een kleine, tot een grote brand. U leert hoe u dient op te treden in zo’n situatie (blussen of evacueren) en hoe u de calamiteit verder afhandelt.

Persoon in brand

Hierbij ensceneren we een situatie waarin een persoon (pop) brandend op de grond ligt, nadat er een benzineleiding vlam heeft gevat. De persoon heeft rook ingeademd en is buiten bewustzijn. Wat blust u eerst en gaat u naar binnen om de persoon te redden, of zijn er wellicht andere opties? Dat leert u in deze module.

Keukenbrand klein/middel

Tijdens deze module ervaart u verschillende keukenbranden en wat de impact van een kleine of grote keukenbrand is. Wanneer gaat u blussen en wanneer trekt u de deur dicht?

Vind uw weg naar buiten

Zie wat een brandweerman ziet als hij een met rook gevuld, brandend huis ingaat: niets! U moet uw weg op de tast zien te vinden en u zult merken hoe lastig het is dan uw weg naar buiten terug te vinden. Bovendien is er nog een slachtoffer binnen die uw hulp dringend nodig heeft. Met een collega BHV’er gaat u het slachtoffer redden.

Geblindeerd rijden

Tijdens deze communicatie/vaardigheidstest staat ‘denken-doen-beleven’ centraal. Bij deze oefening wordt 1 deelnemer geblindeerd. Hij of zij legt met een golfkar een parcours af. Een 2e deelnemer communiceert, vanuit de golfkar, met een 3e deelnemer, die op het parcours staat. Via een portofoon krijgt de persoon in de golfkar aanwijzingen, om zo goed mogelijk door het parcours te rijden. Op het parcours staan pionnen, waarop tennisballen liggen. De tennisballen moeten verzameld worden. Makkelijk? Ervaar het zelf!

Demonstratie Nozzle Container

Tijdens deze demonstratie ziet u met eigen ogen het geweld van een “Rollover”en “Flashover”; een groot vlamfront dat op een brandweerman afkomt.

Ongeval met een gevaarlijke stof

Tijdens deze module bootsen we een ongeval met een gevaarlijke stof na. U leert hoe u in zo’n situatie dient te handelen en hoe u zowel voor de veiligheid van een slachtoffer, als die van uzelf zorgt.

RJ Safety & Security, voor BHV opleidingen waar u echt wat aan heeft

Onze BHV opleidingen (bestaande uit zowel basis-, als herhalingscursussen) zijn erop gericht u te leren hoe u moet handelen in onveilige situaties. We praten er niet alleen over, we werken ook met realistische oefenscenario’s en Lotus acteurs, wat onze trainingen verre van standaard maakt. We passen ons programma periodiek aan op de huidige situatie en regelgeving, om het daarmee actueel te houden.

We komen bij u op locatie, u volgt de opleiding in ons eigen trainingscentrum aan de Twekkeler Es in Enschede, of u kiest voor een training op onze Troned Safety Campus, aangevuld met extra realistische traingsmodules. Alles is bespreekbaar.
Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of stuur ons een berichtje via info@rjsecurity.nl. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen op nummer 088-434 99 04.

Een unieke en waardevolle locatie voor uw BHV training

Meer weten?

Wilt u meer informatie? Vul dan onderstaand contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op. Wij helpen u graag verder!