Beheerder Brandmeld Installatie

Informatie over deze opleiding € 360,-

  • Training van 1 dag
  • van 09:00 uur tot 16.30 uur
  • Kosten € 360,- per deelnemer
  • Eerste training start donderdag 10 september
Een uitgebreide lunch, koffie, thee en wat lekkers bij de koffie zijn inbegrepen.

Prijzen zijn exclusief BTW.
CTA

Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI)

Alle bedrijven en organisaties in Nederland met een brandmeldinstallatie zijn verplicht deze maandelijks te controleren. Voor het controleren van een gecertificeerde brandmeldinstallatie is het certificaat ‘Beheerder Brandmeldinstallatie’ nodig. De gemeentelijke bouwverordening stelt namelijk eisen aan alle partijen die betrokken zijn bij een brandmeldinstallatie, zo ook aan de gebruiker.

Taken Beheerder Brandmeldinstallatie

De Beheerder Brandmeldinstallatie, ofwel BBMI, is verantwoordelijk voor het beheer en de bediening van de brandmeldinstallatie. Taken bestaan onder andere uit het uitvoeren van periodieke controles, de preventie van valse brandalarmmeldingen en het bijhouden van een logboek. Daarnaast is de beheerder BMI de contactpersoon voor het branddetectiebedrijf en het onderhoudsbedrijf.

BMI

Cursus BBMI Enschede

RJ Safety & Security verzorgt de cursus Beheerder Brandmeldinstallatie volgens de gestelde richtlijnen en werkt uitsluitend met gecertificeerde en ervarende instructeurs. Tijdens de opleiding ontvangt u van ons een lesboek van NIBHV.

De volgende punten komen aan bod tijdens de cursus BBMI:

  • Wet en regelgeving voor brandmeldinstallaties
  • De normering NEN 2654-1 met betrekking tot de taken van de beheerder BMI
  • De werking van diverse melders
  • De taken van de beheerder, zoals (verplichte) periodieke controle, preventief onderhoud, lokaliseren van storingen en bediening van centrale.

Duur en locatie cursus

De cursus van beheerder BMI is een eendaagse cursus van 09:00 tot 16:30 uur. Een uitgebreide lunch is inbegrepen en tussendoor is er ook tijd voor koffie /thee met wat lekkers. De locatie van deze cursus is ons eigen trainingscentrum in Enschede

Inschrijven voor een opleiding

Certificaat Beheerder Brandmeldinstallatie

De cursus wordt afgesloten met een schriftelijk examen. Wanneer deze succesvol is afgerond, mag u uzelf beheerder brandmeldinstallatie noemen. Dit houdt in dat u voor uw organisatie de maandelijkse controles zelf kunt uitvoeren. Vanaf dat moment hoeft u het beheer en de bediening van de brandmeldinstallatie niet (meer) uit te besteden aan een derde partij.

← Terug naar het opleidingenoverzicht, klik hier.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief