Training Geweld en Agressie

CTA

In de huidige maatschappij is agressie een steeds groter wordend probleem. Dat geldt niet alleen voor uitschelden of mishandelen, maar ook voor andere vormen van agressie zoals intimidatie, vernedering, chantage en bedreiging. Agressie kan grote gevolgen hebben voor medewerkers die hiermee te maken krijgen. Het kan o.a. leiden tot een verhoogd ziekteverzuim, personeelsverloop of demotivatie in het werk.

De training geweld en agressie helpt u, zoals de naam al aangeeft, beter en bewuster om te gaan agressie en geweld. De training is bestemd voor personeel van organisaties en instellingen die door hun werkzaamheden mogelijk te maken krijgen met agressie en/of geweld. Onze gecertificeerde docenten voorzien u van inzichten en handvaten om op een betere manier om te gaan met agressieve situaties.

Medewerkers en directieleden uit uiteenlopende branches waaronder de zorg, onderwijs en de woningbouw hebben agressietrainingen bij ons gevolgd.

Inschrijven voor een opleiding

Inhoud van de training omgaan met geweld en agressie

Tijdens de training worden onder andere de volgende onderdelen behandeld:

  • Inzicht in agressie;
  • Begrijpen en leren hoe agressie voelt;
  • Leren wat de positieve en negatieve kenmerken van agressie zijn;
  • Omgaan met diverse vormen van moeilijk en agressief gedrag;
  • Technieken om escalaties te voorkomen (trainen met een agressietrainer);
  • Vaardigheden leren voor incidentenbeheersing en gevolgenbeperking.

Duur van de training

De training geweld en agressie bestaat uit 2 dagdelen, een praktijk- en een theoriegedeelte van 4 uur. Tussen beide cursusdagen zit een tijdsbestek van twee weken.

De tijden van de cursus zijn standaard ‘s ochtends van 09:00 tot 12:30 maar wij bieden de mogelijkheid om de tijden aan te passen aan uw wensen. Ook een avondopleiding behoort tot de mogelijkheden.

Locatie van de training geweld en agressie

De training geweld en agressie wordt standaard gegeven in ons eigen trainingscentrum in Enschede. Gaat uw voorkeur toch uit naar trainen op uw eigen locatie? Dan organiseren we een training op locatie en komen onze instructeurs naar uw bedrijf, school of instelling.

De groepstrainingen geweld en agressie worden veelal gegeven voor groepen van minimaal 7 à 8 personen. Uiteraard zijn ook hier uitzonderingen mogelijk, informeer bij ons naar de mogelijkheden.

← Terug naar het opleidingenoverzicht, klik hier.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief