U kunt ons 24 uur per dag bereiken:   088-434 99 04

Heftruck- / Reachtrucktraining Code 95

Ongevallen met een logistieke voertuigen, zoals de heftruck, reachtruck, of zijlader komen regelmatig voor en kunnen zeer ernstig zijn. Van de 1700 ongevallen per jaar melden bedrijven ongeveer 200 gevallen bij de Arbeidsinspectie. De ongevallen worden vaak veroorzaakt door het rijgedrag van de chauffeurs. Het menselijk falen speelt de grootste rol. Een andere oorzaak is het slechte onderhoud aan het materieel of het ontbreken van veiligheidsgordels. Tijdens de Heftrucktraining / Reachtrucktraining Code 95 leert de cursist alle relevante wet- en regelgeving, de risico’s van het rijden en besturen en het voertuig veilig bedienen in de praktijk.

Inhoud

De training begint met een theoriesessie over veiligheidseisen- en regels en wordt afgerond met een theorietoets.  Hierna volgt een korte uitleg en een terugkoppeling over de resultaten van de toets. RJ Opleidingen hecht er waarde aan dat het praktijk gedeelte langer duurt dan het theoretische deel. Er zal gestart worden met een inspectie en controleronde waarna diverse opdrachten uitgevoerd gaan worden op de goede en veilige manier. Praktijkgericht en veilig werken staan voorop.

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Algemene regelgeving
 • Veiligheidsreglement AVBV
 • Algemene kennis van een Heftruck / Reachtruck / Zijlader
 • Verschillende soorten Heftruck / Reachtruck / Zijlader
 • Banden en aandrijvingen bij Heftruck / Reachtruck / Zijlader
 • Controle handelingen bij een Heftruck / Reachtruck / Zijlader
 • Onderhoud aan de Heftruck / Reachtruck / Zijlader
 • Veilig werken met de Heftruck / Reachtruck / Zijlader
 • Wetgeving (Arbo AI.14) omtrent veilig werken met de Heftruck / Reachtruck / Zijlader
 • Het veilig bedienen van de Heftruck / Reachtruck / Zijlader
 • Om gaan met materialen in het magazijn
 • Kennis van diverse soorten pallets

De training voldoet geheel aan de Arbo- en CBR / CCV vakbekwaamheidseisen en wordt afgesloten met theoretische en praktische vaardigheidstoetsen.

Duur

De training bestaat uit 1 dag van 7.5 uren (7 uren training en 30 minuten pauze), van 09:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 16.30.

Vereisten

Cursisten hoeven geen vooropleiding te hebben gehad. De klant zorgt voor een goedgekeurde en verzekerde Heftruck / Reachtruck / Zijlader voor de opleidingen inclusief (indien nodig) de P.B.M. Het is niet mogelijk om verschillende voertuigtypen (bv 1 heftruck en 1 zijlader) in 1 training tegelijk te gebruiken. Er dienen 2 goedgekeurde en verzekerde voertuigen te zijn voor 8 personen. Bij een Code 95 training dienen er 4 goedgekeurde en verzekerde voertuigen te zijn voor 8 personen.

Locatie

Deze training wordt in-company aangeboden.

Certificering

Bij het succesvol afsluiten van de training krijgen cursisten een digitaal certificaat van deelname (geldigheid 1 jaar) en indien gewenst een persoonsgebonden pasje. Ook worden de Code 95 punten verwerkt in het systeem van het CBR/CCV.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden m.b.t. het trainen van uw personeel of heeft een specifieke vraag over een van onze cursussen, neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken via (0)88 434 99 04, stuur een e-mail naar opleidingen@rjsafety-security.nl of neem contact met ons op via onderstaand contactformulier. Wij helpen u graag!


  Copyright RJ Safety & Security

  Blijf op de hoogte

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief