Opleiding ESO (Event Security Officer)

Volg kosteloos deze landelijk erkende opleiding

Binnen RJ Safety & Security kun jij geheel kosteloos, jouw opleiding tot Event Security Officer (ESO) volgen. Wij zorgen voor alle lesmaterialen, inclusief oefentoetsen. Ook examentrainingen zijn inbegrepen. De opleiding Event Security Officer bestaat uit twee onderdelen; een theorie en praktijk onderdeel. Eerst word je gedurende 5 avonden aan de hand genomen om je de theorie eigen te maken. Na het behalen van je theorie examen, begin je aan de praktijk ’’stage’’, je gaat op 10 evenementen ervaring opdoen. Nadat je deze hebt doorlopen met een gecertificeerde praktijkbeoordelaar ben je klaar om het praktijkexamen af te leggen.

Tijdens de opleiding ESO leer je alles om snel als evenementenbeveiliger aan de slag te gaan.

Roost Metgod en Jasmijn Vaanholt zien jouw sollicitatie graag tegemoet! - Afdeling HR

Wat ga je doen?

Je werkt samen met enthousiaste collega’s op de meest spraakmakende evenementen in Twente/ Oost Nederland en ondertussen kun je mooi wat bijverdienen! Collegialiteit en teamwork staat voorop binnen de evenementen. Evenementen die je tegen kunt komen zijn De Boeskool (Oldenzaal), Zomerfeesten en schuttersfeesten (Hengevelde, Diepenheim e.d.), Military (Boekelo) en nog veel meer! We vertellen je er in een persoonlijk gesprek graag meer over!

Voordeel van deze baan is dat jij je eigen planning bepaald, je stemt deze af met onze planner. Zo kun je werk en privé goed combineren! Ondanks de grote organisatie is er een persoonlijke werkwijze en je werkt in een prettige werkomgeving met een goede werksfeer.

Gedurende de opleiding leer je onder andere omgaan met wisselend publiek, hoe te handelen bij incidenten en overzicht te bewaren tijdens calamiteiten. Je leert werken in teamverband om samen mooie prestaties neer te zetten! Wij garanderen dat jij na het volgen van de opleiding alle benodigde kennis in huis hebt om als evenementenbeveiliger aan de slag te kunnen op gave festivals en evenementen!

Wat breng je mee?

Er is geen specifieke vooropleiding nodig, wij leiden je gratis op in ons eigen opleidingscentrum! Het is mooi meegenomen als je dienstverlenend bent, gastvrij en representatief, zodat je als echte teamplayer met de collega`s mooie evenementen kunt draaien!

Omdat veel evenementen in de avonden en weekenden plaatsvinden is de opleiding Event Security Officer uitermate goed te combineren met een andere baan en of studie!

Je bent een persoon die graag wil investeren in je eigen ontwikkeling! Het theoriedeel van de opleiding Event Security Officer (ESO) kun je in slechts 4 – 6 weken afronden, waarna je kan starten met jouw stage!

Heb je al een ESO-diploma of MBO Beveiliger 2? Bekijk hier dan de vacature als Evenementenbeveiliger.

Wat breng je mee?

Er is geen specifieke vooropleiding nodig, wij leiden je gratis op in ons eigen opleidingscentrum! Het is mooi meegenomen als je dienstverlenend bent, gastvrij en representatief, zodat je als echte teamplayer met de collega`s mooie evenementen kunt draaien!

Omdat veel evenementen in de avonden en weekenden plaatsvinden is de opleiding Event Security Officer uitermate goed te combineren met een andere baan en of studie!

Je bent een persoon die graag wil investeren in je eigen ontwikkeling! Het theoriedeel van de opleiding Event Security Officer (ESO) kun je in slechts 4 – 6 weken afronden, waarna je kan starten met jouw stage!

Heb je al een ESO-diploma of MBO Beveiliger 2? Bekijk hier dan de vacature als Evenementenbeveiliger.

Wat staat daar tegenover?

RJ Safety & Security verzorgt, geheel kosteloos, jouw opleiding tot Event Security Officer.
De opleiding Event Security Officer bestaat uit twee onderdelen:

 • Theorie
 • Praktijk

Je hebt via een digitaal systeem toegang tot al jouw lesmaterialen, inclusief oefentoetsen. Op deze manier kun je leren waar en wanneer je maar wilt. Ben je toch meer van de fysieke lessen? Dan is dat uiteraard ook mogelijk. We kijken graag samen met jou naar een leervorm die het beste bij jou past.
Als je de leerstof eigen hebt gemaakt, dan ga je op voor twee examens ‘Event Security’ en Wet- en regelgeving basis’.

We vinden het van belang dat je goed voorbereid begint aan jouw stage. Daarom organiseren we een praktijkdag, wanneer je jouw examens hebt behaald. Op deze dag maak je kennis met diverse handelingen zoals het gebruik van een portofoon, fouilleren, etc. Vervolgens ga je bij 6 evenementen meewerken en daar voer je diverse ‘opdrachten’ uit. Als je jouw stage hebt doorlopen met een gecertificeerde praktijkbeoordelaar, dan ben je klaar om het mondelinge examen ‘Praktijkopdrachten ESO’ af te leggen. Heb je het examen gehaald? Dan ben je een volwaardige Evenementenbeveiliger!

Eenmaal de opleiding afgerond? Dan heb je:

 • Kosteloos een landelijk erkend MBO diploma;
 • Een gave baan die er echt toe doet!;
 • De mogelijkheid om flexibel te werken, in de avond of in het weekend, zonder dat het je andere baan of studie in de weg zit;
 • Een team met leuke collega’s en een gezellige werksfeer;
 • Een salaris conform cao Evenementenbeveiliging en een reiskostenvergoeding;
 • Vakantiegeld dat direct uitbetaald wordt, je hoeft er dus niet op te wachten! Bovendien bouw je vakantiedagen op;
 • Een digitaal rooster, waardoor je altijd en overal kunt zien wanneer je werkt;
 • Het perspectief op een vaste aanstelling bij goed functioneren;
 • Doorgroeimogelijkheden binnen RJ Safety & Security.

Waar kom je te werken?

RJ Safety & Security is al ruim 20 jaar dé totaalaanbieder op het gebied van veiligheid in Oost Nederland. RJ Safety & Security levert een totaalconcept aan Monitoring, beveiligings- en veiligheidsdiensten en Opleidingen. Zij kan door-to-door oplossingen bieden voor ieder beveiligingsvraagstuk, voor zowel organisaties als particulieren. De kennis en jarenlange ervaring op alle facetten van monitoring, beveiliging –en opleidingen, samen met de benodigde certificeringen, maakt RJ Safety & Security tot een vaste, professionele en betrouwbare partner op het gebied van veiligheid.

Met bijna 250 medewerkers biedt RJ Safety & Security vanuit 4 vestigingen (Enschede (2), Hengelo en Almelo) landelijke dienstverlening aan haar klanten.

Evenementenbeveiliger opleiding: Event Security Officer (ESO)

De Event Security Officer (ESO) opleiding is een gerenommeerd programma dat een specifieke en cruciale tak van de beveiligingsindustrie belicht: evenementenbeveiliging. Het is belangrijk op te merken dat de ESO-opleiding een gespecialiseerde vorm is van de evenementenbeveiliger opleiding. Terwijl evenementenbeveiligers vaak worden ingezet bij allerlei soorten evenementen, variërend van concerten tot sportwedstrijden, is de ESO-opleiding ontworpen om beveiligingsprofessionals toe te rusten met de kennis en vaardigheden die specifiek zijn afgestemd op de complexe en dynamische aard van evenementen.

Hier leren studenten niet alleen de basisprincipes van beveiliging, maar ook gespecialiseerde technieken voor crowd management, omgaan met noodsituaties tijdens evenementen, en het waarborgen van de veiligheid en tevredenheid van alle aanwezigen. Als je een carrière ambieert in de spannende wereld van evenementenbeveiliging, dan biedt de ESO-opleiding de perfecte basis om uit te blinken in dit veeleisende en boeiende vakgebied.

Aanmelden voor de opleiding

Enthousiast geworden over de vacature van Evenementenbeveiliger inclusief ESO opleiding? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet! Vul onderstaand contactformulier in of neem contact op met ons via de e-mail.

Acquisitie n.a.v. de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Toegestane bestandstypen: docx, pdf, doc, jpg, Max. bestandsgrootte: 12 MB.