Heftruck Herhaling
Heftruck- / Reachtruck- / Zijladertraining
De focus van de herhalingstrainingen ligt juist veel op het afleren van verkeerd gedrag.

Over deze opleiding

Training van 1 dagdeel
Inclusief koffie/thee en certificering
Wordt gehouden in modern trainingscentrum

Ruim 25 jaar ervaring

Maatwerk mogelijk

Training op locatie

Heftruck Herhaling opleiding

Door gewoonte en gewenning, kan het voorkomen dat individuele reachtruck- of heftruckchauffeurs verkeerde handelingen uitvoeren. Denk hierbij aan onjuist gebruik rijlijnen, verkeerde draaimomenten, draaien voertuig terwijl mast in de lucht is, mast laten zakken terwijl er nog gereden wordt etc. Er wordt dus erg naar het individu gekeken en op positief kritische manier bijgestuurd, zonder belerend te zijn.

Inhoud programma

Algemene regelgeving
Veiligheidsreglement AVBV
Algemene kennis
Verschillende soorten voertuigen
Banden en aandrijvingen
Onderhoud
Veilig werken met het voertuig
Wetgeving (Arbo AI.14) omtrent veilig werken
Het veilig bedienen van het voertuig
Omgaan met materialen in het magazijn
Kennis van diverse soorten pallets

Duur

De training bestaat uit 1 dagdeel van 4 uren.

Vereisten

Cursisten hoeven geen vooropleiding te hebben gehad. De klant zorgt voor een goedgekeurde en verzekerde Heftruck / Reachtruck / Zijlader voor de opleidingen inclusief (indien nodig) de P.B.M. Het is niet mogelijk om verschillende voertuigtypen (bv 1 heftruck en 1 zijlader) in 1 training tegelijk te gebruiken.

Locatie

Deze training wordt in-company aangeboden.

Certificering

Bij het succesvol afsluiten van de training krijgen cursisten een digitaal certificaat van deelname (geldigheid 1 jaar) en indien gewenst een persoonsgebonden pasje.

Extra

De training begint met een theoriesessie over veiligheidseisen- en regels en wordt afgerond met een theorietoets.  Hierna volgt een korte uitleg en een terugkoppeling over de resultaten van de toets. RJ Opleidingen hecht er waarde aan dat het praktijk gedeelte langer duurt dan het theoretische deel. Er zal gestart worden met een inspectie en controleronde waarna diverse opdrachten uitgevoerd gaan worden op de goede en veilige manier. Praktijkgericht en veilig werken staan voorop.

Hoewel delen van de training gelijk zijn voor verschillende voertuigtypen, gaat de docent ruimschoots in op voertuigspecifieke onderdelen. Zo worden specifieke bandtypen, brandstof en gevolgen voor gewicht en bochten, bijladen van gedestilleerd water en mogelijke risico’s, lastenverdeling zijlader etc. behandeld.

Fouten door gewoonten

Tijdens de Herhalingstrainingen komen alle onderwerpen uit de Basistraining opnieuw aan bod. Waar de focus bij de Basistrainingen echter ligt op het aanleren van kennis en praktijkhandelingen, ligt de focus bij de Herhalingstrainingen juist veel op het afleren van verkeerd gedrag.

 

Recensies

Een greep uit onze zeer gewaardeerde klantenbestand waar een nauwe samenwerking en duurzaamheid de fundamenten van een langdurige relatie zijn.

Review Rogier van de Weerd ***** "Multi disciplinair beveiligingsbedrijf"

Vrijblijvend informatie of een offerte opvragen?

Deze training wordt op maat aangeboden. Vul onderstaand formulier in en wij zorgen voor een passende offerte voor uw bedrijf of organisatie. Ook voor andere vragen of opmerkingen kunt u dit formulier gebruiken.

Direct contact kan natuurlijk ook via 088-4349904 of mail naar opleidingen@rjsecurity.nl.