Persoonlijke alarmering

Werk jij  alleen? Is er niemand in je nabije omgeving? Als alleenwerker kun je in verschillende vervelende situaties terecht komen waarbij je niet direct contact met een ander kunt leggen. Het is niet zo dat een alleenwerker meer risico op een ongeval heeft, wel is het veiligheidsrisico vele malen groter als hij/zij geen alarm kan slaan. Werkgevers zijn dan ook verplicht om een alleenwerker te voorzien van adequate hulpmiddelen om alarm te slaan.

Door persoonlijke alarmering kan er altijd hulp ingeroepen worden. Het geeft de persoon rust als hij/zij weet dat er iemand is die op ze let. Dit komt de kwaliteit van het te leveren werk ten goede. In het geval van een alarm kan door een slim apparaat de positie en oorzaak van het alarm snel bepaald worden. Wij zien steeds vaker dat er gevraagd wordt naar slimme combinaties van mens en techniek, de persoonlijke alarmering is hier een mooi voorbeeld van.

De toepassing van de techniek

Een knop die om je nek hangt of een app op je smartphone, het kan allebei. Hoe het signaal verstuurd wordt maakt niet veel uit. Wat er na het drukken op de knop mee gebeurd, daar gaat het om.

Situatie 1: Actief drukken. ik heb hulp nodig. De melding komt binnen bij onze 24/7 bezette servicecentrale, op het tweede scherm volgen staat uw cliëntkaart. Wij schakelen direct onze mobiele surveillance of hulpdiensten in. Deze handelingen zijn opgenomen in een vooraf afgestemd protocol.

Situatie 2: Een andere manier van het verkrijgen van een alarm is de inactiefmelding. Wanneer een apparaat een (vooral ingestelde) periode geen activiteit voelt, vraagt het om een reactie. Een luide toon klinkt en de persoon heeft een halve minuut hierop te reageren. Wanneer er geen reactie komt wordt er een spraakverbinding gelegd met onze servicecentrale en indien hierop ook geen reactie komt worden direct de hulpdiensten ingeschakeld.

Situatie 3: De valmelding. Direct wordt er een spraakverbinding gelegd met apparaat om te verifiëren wat de precieze situatie is. Mocht onze servicemedewerker geen contact krijgen, worden direct hulpdiensten ingeschakeld.

In alle gevallen kan zeer precies de locatie van de persoon bepaald worden. In een flatgebouw kan bijvoorbeeld ook de verdieping bepaald worden terwijl de melding binnen komt.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief