U kunt ons 24 uur per dag bereiken:   088-434 99 04

Visie op leren

RJ gelooft in ‘leren op maat’. Dit betekent dat er zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de individuele situatie van de cursist. Dit betekent dat inhoud en uitvoer van trainingen verschillen op de volgende onderdelen:

Locatie

Voorafgaand aan het inplannen van maatwerktrainingen, zal per locatie een inventarisatie worden gedaan van de daar aanwezige veiligheidsrisico’s. Deze risico’s worden vertaald naar trainingsdoelstellingen en vervolgens naar praktische scenario’s en mogelijke aanpassingen in opbouw van lesstof en inzet Lotusslachtoffers voor die locatie.

Door op deze manier te inventariseren en te trainen, wordt de intensiteit van de training aangesloten op het specifieke risicoprofiel van een locatie. Middels periodiek overleg wordt dit afgestemd en aangepast.

Functieprofiel

Binnen locaties kunnen verschillende ‘profielen’ werkzaam zijn. Zo is het mogelijk dat de risico’s voor een receptionist(e) anders is dan de risico’s voor een machine operator. RJ brengt per functieprofiel de afwijkende risico’s in kaart en neemt deze mee in de voorbereiding van de training. (Lotus)scenario’s en gedeelten van de trainingen kunnen op basis hiervan afwijken van het standaardprogramma.

Individuele capaciteiten

Zelfs als de trainingen aangepast zijn aan locatie en functieprofielen, kunnen individuele cursisten verschillend reageren op trainingssituaties en lesstof anders ‘opnemen’. Motivatie en zelfvertrouwen zijn hierbij belangrijke factoren. De docenten van RJ stellen dit in elke cursusgroep vast en proberen waar mogelijk per individu deze capaciteiten te benoemen en cursisten in hun kracht te zetten.

Bovenstaande visie uit zich in een mix van:

  • E-learning modules met overzichtelijke, theoretische content
  • Praktijkoefeningen In-Company
  • Praktijkoefeningen Trainingscentrum RJ Opleidingen

Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met vaste docenten.

Copyright RJ Safety & Security

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief