U kunt ons 24 uur per dag bereiken:   088-434 99 04
Internet recherche

Politie geeft advies voor betere camerabeelden van particulieren

Camerabeelden zijn van groot belang om verdachten van misdrijven snel op te kunnen sporen en te kunnen vervolgen. De politie krijgt steeds vaker camerabeelden van particulieren en bedrijven waarop mogelijke misdrijven te zien zijn, maar de kwaliteit van de beelden laat nogal eens te wensen over. Door deze minimale kwaliteit kunnen verdachten niet goed genoeg in beeld worden gebracht.

Aanleiding voor de politie om verschillende adviezen online te zetten waarmee de kwaliteit van de camerabeelden kan worden verbeterd. Volgens de politie zijn camerabeelden steeds belangrijker om verdachten van misdrijven op te sporen. Vorig jaar werd dan ook het systeem “Camera in beeld” gelanceerd. Particulieren en bedrijven kunnen hierbij hun bewakingscamera aanmelden. Inmiddels zijn er 160.000 camera’s al aangemeld.

Camera-Monteren--1422x800De politie kan vervolgens op een kaart zien waar de camera’s zich bevinden en waar zij opnames van maken. Mocht er bijvoorbeeld een inbraak zijn gepleegd kan de politie in het systeem kijken waar er camera’s hangen waar mogelijk iets op te zien is. Vervolgens kan er contact met de eigenaar van die camera’s worden opgenomen. Volgens de politie zijn de beelden die zij van winkeliers en bewoners krijgt, echter vaak helaas van onvoldoende kwaliteit om verdachten en situaties voldoende (herkenbaar) in beeld te brengen.

Een goede aanleiding voor het opstellen van richtlijnen voor private camerabewaking. Door het volgen van negen geadviseerde stappen bij aanschaf, installatie en controle van een camerabewakingssysteem wordt er gezorgd dat de beelden geschikt voor opsporing zijn. Met deze 9 punten voor excellent cameratoezicht van de politie en het OM vergroot u de kans op geschikte beelden voor heterdaadkracht, opsporing en vervolging. Het gaat dan om het gericht afstemmen van camera’s op kwetsbare plekken waarbij herkenning mogelijk is, werken met camerasystemen die voldoen aan de normen, de juiste tijdstippen registreren en beschikken over voldoende opslagcapaciteit.

RJ Safety & Security kan een kwalitatief camerasysteem voor uw woning of uw bedrijf verzorgen die voldoet aan deze richtlijnen. Samen omschrijven we in een protocol wat voor u ongewenst gedrag is op en rondom uw terrein. Via instellingen op uw systeem stelt uw installateur een triggering  in op uw camerasysteem, dat houd in dat uw camerasysteem beelden gaat transporteren naar de toezichtcentrale van RJ. Na vaststelling van een ongewenste situatie stuurt de centralist de mobiele surveillance aan. Zo nodig alarmeert hij hulpdiensten als brandweer, ambulance en politie. Onze gecertificeerde centralisten kunnen 24 uur per dag, zeven dagen per week, actie gestuurd of op gewenste tijdstippen uw videobeelden uitkijken.

Meer weten over deze richtlijnen of over de camerabeveiliging van RJ Safety & Security, neemt u dan contact op met Ferry Speek via  (0)88 434 99 04 of stuur een e-mail.

(bron: www.security.nl)

Bel RJ Security Safety

(0)88 434 99 04

Copyright RJ Safety & Security

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief