U kunt ons 24 uur per dag bereiken:   088-434 99 04

Ontruimingsoefeningen

CTA

Een ontruimingsplan is een essentieel element voor een goede coördinatie van BHV-ers en andere werknemers bij een calamiteit. In het ontruimingsplan staan de afspraken en de procedures met betrekking tot het handelen bij een evacuatie. Zo weten de BHV-ers, maar ook receptie, directie en overige medewerkers hoe zij het pand zo snel en veilig mogelijk moeten verlaten. Is er in het gebouw een brandmeldinstallatie aanwezig, dan is een ontruimingsplan zelfs verplicht. Ontruimingsplannen dienen te voldoen aan de gestelde norm NTA- 8112. Deze norm hanteren wij ook bij het ontwikkelen van ontruimingsplannen. Tevens adviseren wij om regelmatig (jaarlijks) te oefenen met de uitvoering van het ontruimings- of bedrijfsnoodplan middels een ontruimingsoefening.

Ontruimingsoefening organiseren

Een gedegen en juist ontruimingsplan maken is een belangrijk aspect in een goed opgezet BHV beleid. Het ontruimingsplan dient als rode lijndraad tijdens een ontruiming. Voor een goed verloop van een eventuele ontruiming is het belangrijk om dit met regelmaat te oefenen. Snel en adequaat handelen bij een noodsituatie kan namelijk van levensbelang zijn!

Bij RJ Safety & Security kunnen wij een ontruimingsoefening in zijn geheel voor u faciliteren. Wij organiseren, observeren en evalueren de volledige ontruimingsoefening waarna wij een rapportage opstellen voor uw administratie. Wij ontwikkelen het scenario voor de ontruimingsoefening volledig naar uw wens, voor uw specifieke organisatie, zodat u, en uw medewerkers, zo realistisch mogelijk kunnen trainen.

Normen en eisen van een ontruimingsplan

Aan het ontruimingsplan zijn ontruimingstekeningen gekoppeld, deze tekeningen dienen te voldoen aan de NEN 1414. Deze tekeningen worden op strategische plekken geplaatst en zijn bedoeld om aan te geven waar de dichtstbijzijnde vluchtwegen en hulpmiddelen zijn. Door jarenlange ervaring en expertise op het gebied van veiligheid kunnen wij voor uw bedrijf het ontruimings- en bedrijfsnoodplan en RI&E opstellen, zo bent u in één keer voorzien van een juist opgezet veiligheidsplan.

Inhoud en duur van de training

Iedere organisatie is anders. Een ontruimingsplan opstellen of een ontruimingsoefening organiseren is daarom ook altijd maatwerk. Dat is de reden dat wij u niet direct de inhoud en de duur van de training kunnen aangeven. Het scenario voor de ontruimingsoefening voor uw organisatie zullen we samen met u bespreken en ontwikkelen zodat u, en uw (BHV)medewerkers, een evacuatie in uw bedrijf zo realistisch mogelijk kunnen oefenen.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden m.b.t. het trainen van uw personeel of heeft een specifieke vraag over een van onze cursussen, neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken via (0)88 434 99 04, stuur een e-mail naar opleidingen@rjsafety-security.nl of neem contact met ons op via onderstaand contactformulier. Wij helpen u graag!


← Terug naar het opleidingenoverzicht, klik hier.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief